Dienas ziņas

Veterinārās klīnikas Covid-19 laikā

Dienas ziņas

E-veikals paver iespēju labdarībai

Hakatonā meklē idejas biznesa restartam

Hakatonā meklēs idejas Liepājas biznesa restartam pēc pandēmijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

“Biznesa modeļa restarta nedēļa. Kā izdzīvot pēc izolācijas” - šāds nosaukums dots hakatonam jeb ideju maratonam, kas no 21. līdz 25. aprīlim norisinās interneta tiešsaistē un kura mērķis ir rast risinājumu vairāku Liepājas uzņēmumu problēmām, piemēram, kā strādāt, ja rūpnīcai kavējas izejvielu piegāde, un kā pandēmijas laikā uzsākt pārtikas ražošanu.

Organizatori -  Kurzemes Biznesa inkubators, Liepājas pašvaldība un Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārvalde - pieļauj, ka hakatonā radušās idejas noderēs arī citiem Latvijas uzņēmējiem, kā arī cer, ka pasākuma dalībnieki – dažādās jomās strādājoši cilvēki - varētu saliedēties jaunu uzņēmumu dibināšanai.      

Moduļu konstrukciju māju ražotājs “VIA -S Houses” ir viens no tiem Liepājas uzņēmumiem, kas šobrīd saskaras ar izejmateriālu piegādes kavēšanos, līdz ar to kļuvis grūtāk izpildīt klientu pasūtījumus. Šī ir tikai viena no kopumā 18 uzņēmēju problēmām,  kas iesniegtas risināšanai virtuālā hakatona dalībniekiem.

“Kāds varbūt tiešām atrisinās savas problēmas ar šo. Mēs, visticamāk, nē, taču gūsim labas idejas, lai veiktu preventīvos pasākumus un turpinātu strādāt, ja epidēmijas periods ieilgst,” atzina “VIA-S Houses” pārdošanas projektu speciālists Endijs Šlampe.

 “Šobrīd pētām, kā, piemēram, kara laikā armijā notika visas šīs piegādes, kā tas tika transformēts. Iespējams, kaut ko no tā varam mācīties ikdienas ražošanā. Esam tajā visā ierauti, mums jāatrod risinājumi, kas tālāk noderēs jebkurā krīzē,” tā SIA “Blue Shock Race” valdes loceklis Artis Daugins.

Virtuālajam hakatonam bija aicināts pieteikties ikviens interesents, un kopumā tas sapulcējis aptuveni 100 dalībniekus, kuru vidū ir studenti, uzņēmēji, mārketinga un informāciju tehnoloģiju speciālisti.

Viņi savas idejas uzņēmumu problēmu risināšanā piecu dienu laikā attīstīs 30 pieredzējušu mentoru vadībā, starp kuriem ir arī biedrības “Latvijas biznesa eņģeļi” pārstāvji.

“Ceram iegūt jaunas idejas ne tikai esošajiem uzņēmumiem, bet varbūt arī topošajiem, kuri no šī hakatona varbūt spēs radīt pilnīgi jaunas biznesa nišas,” pauda Liepājas SEZ pārvaldes Biznesa attīstības un mārketinga daļas vadītājs Gatis Ginters.

“Ja Liepājas uzņēmums devis tēmu, tas nozīmē, ka viņam sāp un viņš ir pirmais klients šim risinājumam, kas taps. Tātad pirmais klients ir, un es ceru, ka komanda spēs risinājumu pārdot arī nākamajam, aiznākamajam un vēl citiem uzņēmumiem. Jā, daļai biznesu būs lemts beigties, bet tas nav pasaules gals.

Ja esi cilvēks ar galvu uz pleciem, tu izdomāsi, ko darīt tālāk – kā būvēt jaunu biznesu vai pārveidot esošo. Apstākļi mainās, mums jāaug līdzi,” sacīja Kurzemes Biznesa inkubatora valdes priekšsēdētājs  Salvis Roga.

Hakatona noslēgumā labāko biznesa ideju autoriem organizatori sola dažādas balvas, kā arī vēlas sekot līdzi ideju realizācijai un iespēju robežās to atbalstīt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti