FKTK tiesā prasīs atcelt «Trasta komercbankas» administratoru Krūmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome ceturtdien, 11.maijā, nolēmusi vērsties ar pieteikumu tiesā par likvidējamās AS "Trasta komercbanka" administratora Ilmāra Krūma atcelšanu no administratora pienākumu pildīšanas, informē FKTK.

FKTK ir konstatējusi, ka likvidējamās AS "Trasta komercbanka" administrators neatbilst Kredītiestāžu likuma noteiktajām prasībām. FKTK vērtējumā pašreizējā administratora rīcība bankā ir uzskatāma par ļaunprātīgu. FKTK detalizētāku skaidrojumu par to gan nesniedz.

FKTK vienlaikus lūdz tiesu lemt par Armanda Rasas apstiprināšanu par "Trasta komercbankas" administratoru. Rasa izvēlēts saskaņā ar normatīvajos aktos noteikto kārtību, norāda komisijā.

FKTK jau iepriekš tiesā rosināja aizstāt Krūmu ar Rasu bankas administratora amatā, taču toreiz tiesa šo jautājumu neskatīja. Krūms pats gribējis amatu atstāt, taču vēlāk norādīja, ka pildīs pienākumus līdz nākamā administratora apstiprināšanai.

Jau ziņots, ka Eiropas Centrālā banka (ECB) pērn martā pieņēma lēmumu anulēt AS "Trasta komercbanka" licenci pēc FKTK ierosinājuma, ņemot vērā, ka banka ilgstoši pieļāvusi nopietnus pārkāpumus vairākās svarīgās bankas darbības jomās – gan nespēja palielināt kapitālu, gan neievēroja “naudas atmazgāšanas” un terorisma finansēšanas novēršanas prasības. Lieli noguldījumi bankā bija 265 personām.

Pērnā gada martā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa nolēma atzīt AS "Trasta komercbanka" par likvidējamu.

Savukārt vēlāk par noguldījumiem aizvērtajā “Trasta komercbankā” ierosināti 30 kriminālprocesi. To ietvaros arestēti 11 miljoni eiro aizdomīgas naudas, vēstīja LTV raidījums “De facto”.

Iepriekš "Trasta komercbankas" likvidācijas procesā tika konstatēts, ka bankai nepietiek aktīvu visu kreditoru prasību apmierināšanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti