FKTK pētījums: Latvijas iedzīvotāju finanšu pratība kopumā ir augsta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ceturtdien iepazīstinās ar pētījumu, kas veikts sadarbībā ar pētījumu centru SKDS, par Latvijas iedzīvotāju ieradumiem, aktivitāti un zināšanām, izmantojot dažādus finanšu pakalpojumus.

Latvijas iedzīvotāju finanšu pratība kopumā ir raksturojama kā augsta. Finanšu un kapitāla tirgus komisija, pētot iedzīvotāju zināšanas un dažādu pakalpojumu izmantošanas intensitāti, ir secinājusi, ka aptuveni 91% iedzīvotāju ir konts bankā, karti izmanto ap 89%, bet internetbanku – 65%.

Mazāk rožaini gan ir secinājumi par iedzīvotāju attieksmi pret apdrošināšanas pakalpojumiem un uzkrājumiem - risku apdrošināšanu izmanto 41%, privātajos pensiju fondos ir iesaistīti 14%, dzīvības apdrošināšanu ar uzkrājumu veic vien 4% iedzīvotāju.

Arī vienkārša uzkrāšana Latvijā nav īpaši populāra – to regulāri dara vien aptuveni 24% no iedzīvotājiem. Tiesa gan, FKTK uzskata, ka nebaltai dienai naudu lielākoties atliekam tik kūtri tāpēc, ka vēl joprojām izjūtam iepriekšējo gadu pārmērīgās kreditēšanas sekas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti