VIDEO: Diskusija «Drošības noteikumi investīciju ceļā»

Lai veicinātu sabiedrības finanšu pratību un izpratni par investīcijām, trešdien, 20. martā, no plkst. 15. līdz 17 norisinās Finanšu izglītības biedrības organizētā tiešsaistes diskusija – "Drošības noteikumi investīciju ceļā".

Pasākumā septiņi nozares eksperti dalīsies savās zināšanās par dažādām aktīvu klasēm – akcijām, obligācijām, kriptovalūtu, zeltu, nekustamo īpašumu un P2P, – kā arī par reputāciju un tās nozīmi investīcijās.

"Viena no lielākajām barjerām, kas attur cilvēkus no ieguldīšanas, ir nedrošības sajūta un bailes pazaudēt visus finansiālos līdzekļus. Šis aizspriedums rodas no koncentrēšanās uz sliktāko iespējamo scenāriju, potenciālajiem riskiem un no neziņas, kā sevi pasargāt no tiem. Lai mazinātu šo barjeru un iedrošinātu aktīvāk domāt par kapitāla vairošanu, kopā ar ekspertiem diskusijā runāsim par riskiem un to mazināšanas iespējām, ieguldot katrā aktīvu klasē," stāstīja Finanšu izglītības biedrības valdes locekle Jūlija Bistrova.

Pasākuma laikā runātāji iepazīstinās ar dažādām aktīvu klasēm, to īpašībām un raksturīgajiem riskiem, kā arī par riska pārvaldību un drošības aspektiem. Savukārt paneļdiskusijas laikā arī tiešraides skatītājiem būs iespēja iesaistīties un uzdot sev interesējošus jautājumus ekspertiem, kā arī laimēt grāmatu "Naudas psiholoģija".

Pasākumā par tādām tēmām kā

  • kriptovalūtu stāstīs Kristaps Mors, "MaxTraffic & Power Mining" valdes priekšsēdētājs;
  • zeltu – Jānis Astičs, "Tavex" dīlinga departamenta vadītājs;
  • akcijām – Jeļena Daha, "Alphinox" analītiskās nodaļas vadītāja;
  • obligācijām – Edgars Lao, "CBL Asset Management Fondu" pārvaldes nodaļas vadītājs;
  • P2P – Aleksandrs Mežapuķe, "Estateguru Latvija" vadītājs;
  • nekustamajiem īpašumiem – Anete Kupriša, "Imperio mekustamie īpašumi" partnere;
  • reputāciju – Didzis Rudmanis, "VA Communications Rud Pedersen Group" projektu direktors.

Pasākumu vadīs izglītotāja finanšu pratībā un digitālā satura veidotāja Alina Zela.

Diskusija "Drošības noteikumi investīciju ceļā" norisinās starptautiskās iniciatīvas "Global Money Week" ietvaros, kuras mērķis ir uzlabot sabiedrības naudasprasmi. Tāpat Latvijā no 18. līdz 24. martam jau 11. reizi notiek "Finanšu pratības nedēļa 2024", kas ir gada nozīmīgākais notikums finanšu pratības jomā un kura norisi koordinē Latvijas Banka. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti