Dienas ziņas

Pagaidām nelemj par stingrākiem Covid-19 ierobežojumiem

Dienas ziņas

ASV dažviet atgūstas no vētras, citviet cīnās ar uguni

Aizliegto preču saraksti veikalos bijusi kļūda

Ekonomikas ministrija: Aizliegto preču saraksti veikalos bija kļūda

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pieaugot Covid-19 saslimstībai pērnā gada nogalē un šā gada sākumā, aizliegto preču saraksta veidošana veikalos bija kļūda, ko nevajadzētu atkārtot. To otrdien, 31. augustā, parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē atzina Ekonomikas ministrijas (EM) pārstāvis.

Parlamentārā izmeklēšanas komisija, kura pēta Latvijas valdības kļūdaino rīcību Covid-19 pandēmijas pārvarēšanas procesā, otrdien vērtēja krīzes laikā noteiktos ierobežojumus un atbalstu tautsaimniecības jomā.

Vislielākais atbalsts sniegts dīkstāves pabalstos un algu subsīdijās, 121 000 cilvēku saņemot kopā 165 miljonus eiro.

Opozīcijas deputāts Valērijs Agešins ("Saskaņa") pārmeta, ka valdības iepriekš noteiktie ierobežojumi tirdzniecības un sporta jomās bijuši neloģiski.

Labāks risinājums par  preču sarakstiem būtu bijis lemt par kādu iestāžu aizvēršanu Covid-19 izplatības ierobežošanai, atzina EM pārstāvis Raimonds Aleksejenko.

Kļūda ar aizliegto preču sarakstiem radusies, jo  pandēmija bija jauna situācija un nebija pieredzes, kā rīkoties, lai mazinātu saslimšanas riskus.

Pērnā gada pavasarī, pirmajā krīzes vilnī ekonomikas kritums bija daudz būtiskāks visās ekonomikas jomās, jo tautsaimniecību negatīvi ietekmējusi neziņa par gaidāmo slimības izplatību. Šogad otrajā vilnī ekonomikas kritums vairs neesot tik liels un eksportējošajiem uzņēmējiem pieaudzis apgrozījums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti