Dūklavs atbalsta iegādājamās lauksaimniecības zemes griestus līdz 2000 hektāriem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Saeima turpina apspriest grozījumus likumā, lai veicinātu lauksaimniecības zemes nonākšanu Latvijas zemnieku rokās. Jau plašās diskusijās komisijas deputāti atbalstījuši iegādājamās zemes griestus līdz 2000 hektāriem. Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) intervijā Latvijas Radio šiem ierobežojumiem pauda atbalstu, tomēr par to vēl būšot jāpārliecina deputāti.

Dūklavs gan uzsvēra, ka galvenais lēmums ir deputātu rokās. „Es varu iziet uz [Saeimas] Tautsaimniecības komisiju un pateikt – esmu stingri par to, ka jābūt x hektāriem. Un deputāti var teikt: „Paldies, ministra kungs, mēs jūsu viedokli uzklausījām.” Un tajā vietā mana stingrība beigtos. Ir būtiski pārliecināt deputātus, jo tie ir cilvēki, kas balsos,” sacīja ministrs.

Viņš arī norādīja, ka netrūkst gadījumu, kad Tautsaimniecības komisijā lēmums un balsojums ir viens, bet plenārsēdē deputāti ar balsojumu pauž pretēju viedokli.

Kā vēstīts iepriekš, grozījumi likumā „Par zemes privatizāciju lauku apvidos" mainīs nosacījumus, ar kādiem nākotnē varēs iegādāties lauksaimniecības zemi. Vairākas lauksaimniecību organizācijas uzskata, ka likuma grozījumi jāievieš steidzami. Savukārt Latvijas Lauksaimniecības attīstības padome uzskata, ka likums ierobežos zemes īpašnieku tiesības brīvi rīkoties ar savu īpašumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti