Dīkstāves pabalstus drīkstēs saņemt arī pašnodarbinātie ar VID uzrēķinu līdz 1500 eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pieteikties dīkstāves pabalstu saņemšanai drīkstēs arī pašnodarbinātās personas, kurām pēdējā laikā ir bijuši Valsts ieņēmumu dienesta (VID) veikti nodokļu nomaksas uzrēķini līdz 1500 eiro un par kuru atmaksas grafiku ir vienošanās ar VID.

Iepriekš dīkstāves pabalstus drīkstēja saņemt pašnodarbinātie, kuriem triju gadu laikā VID uzrēķins nepārsniedza 3% no attiecīgā gada nodokļu ieņēmumiem.

Kultūras ministrijā informēja, ka valdība 28 aprīļa sēdē lēma atbalstīt priekšlikumu paplašināt to pašnodarbināto personu loku, kuras var pretendēt uz dīkstāves pabalstu Covid-19 izraisītās ārkārtējās situācijas laikā.

Tādējādi dīkstāves pabalstus drīkstēs saņemt pašnodarbinātie, kuriem pēdējā laikā ir noteiktas valsts budžetā papildus iemaksājamās summas vai samazināts nepamatoti palielinātā no valsts budžeta atmaksājamā nodokļa apmērs, tai skaitā nokavējuma naudas un soda naudas. Šāds uzrēķins nedrīkst pārsniegt 1500 eiro, un par tā iemaksas grafiku jābūt vienošanās ar VID.

Pabalsti aizvien nebūs pieejami pašnodarbinātajām personām ar VID uzrēķinu virs 1500 eiro. Tāpat tas aizvien būs liegts, ja gada laikā personai ir vairāk nekā 500 eiro sods par pārkāpumu attiecas uz nodokļu saistībām, muitas jomā vai darba tiesiskās attiecību joma.

KONTEKSTS:

Covid-19 pandēmijas ekonomisko seku pārvarēšanai Latvijā paredzēti īpaši valsts atbalsta mehānismi Covid-19 skartajiem uzņēmumiem, to darbiniekiem, Covid-19 pacientiem un arī visiem uzņēmumiem. Tālab valsts mobilizējusi līdzekļus aptuveni 4 miljardu eiro apmērā.

Ārkārtēja situācija Latvijā pašlaik noteikta līdz 12. maijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti