Covid-19 jaunā paveida dēļ noteiktais aizliegums ceļot uz Āfrikas valstīm Latvijas uzņēmumus nav ietekmējis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Aizliegums ceļot uz vairākām Āfrikas dienviddaļas valstīm vairums Latvijas uzņēmumus nav ietekmējis. Valsts un privātajās organizācijās norādīja, ka nekādas sekas neizjūt, jo tiešas satiksmes ar sarakstā esošajām Āfrikas valstīm Latvijai nav. Tikai vienā tūrisma organizācijā atklājies, ka ir nācies atcelt braucienu uz Dienvidāfrikas Republiku, taču kopumā ietekme nav būtiska.

Aizliegums ceļot uz Āfrikas valstīm Latvijas uzņēmumus nav ietekmējis
00:00 / 03:11
Lejuplādēt

Lai samazinātu risku iespējami bīstamāka Covid-19 vīrusa paveida omikrona izplatībai, līdzīgi kā daudzās pasaules valstīs, Latvijā jau vairāk nekā nedēļu ir spēkā aizliegums ieceļot no vairākām Āfrikas dienviddaļas valstīm, piemēram, no Dienvidāfrikas Republikas, Botsvānas, Lesoto un Zimbabves. Ierobežojumi kopumā attiecas uz astoņām valstīm.

Sazinoties ar vairākām valsts uz pašvaldības organizācijām, Latvijas Radio ir noskaidrojis, ka valdības pieņemtie noteikumi to darbību nav ietekmējuši.

Tā, piemēram, lidostā "Rīga", kas nodrošina lidojumus uz vairākiem desmitiem galamērķu, norādīja, ka ietekmi uz lidojumu un pasažieru skaitu nav izjutuši, jo uz sarakstā esošajām Āfrikas valstīm uzņēmums tiešos lidojumus neveic.

Līdzīgi izsakās arī Baltijas vadošajā aviokompānijā "airBaltic", kur arī norādīja, ka pasažieriem vīrusa jaunā paveida izplatība īpaši neinteresē.

"Kopš pandēmijas sākuma mums ir ļoti pieaugusi pasažieru interese par mainīgajiem ceļojumu ierobežojumiem Eiropā, bet, ja mēs šobrīd runājam par Āfrikas gadījumu, tad pasažieru īpaša interese par jauno vīrusa paveidu nav novērota," sacīja "airBaltic" pārstāve Alise Bethere.

Latvijā ir vairākas tūrisma organizācijas, kas piedāvā ceļojumus uz dažādām Āfrikas valstīm. Tā, piemēram, viena no lielākajām aģentūrām SIA "Novatorus" piedāvā doties atpūtā uz Tanzāniju, Tunisiju un Ēģipti. Šīs valstis valdības izsludinātajā sarakstā nav norādītas, tāpēc jaunie ierobežojumi aģentūras darbību neapdraudot. Taču ceļot gribētāji par vīrusa izplatību izjūtot nemieru. 

"Tas ir tīri normāli, ka ceļotājs, kas ir iegādājies braucienu, par to interesējas, bet mēs, pamatojoties uz speciālistu sniegto informāciju, nomierinām ceļotājus, ka šobrīd nav nekāda pamata domāt, ka viņu iegādātie ceļojumi varētu nebūt droši," skaidroja uzņēmuma pārdošanas vadītāja Sanda Roze.

Jaunie ierobežojumi gan ir skāruši tūrisma aģentūru "Ceļojumu Bode LV". Tās vadītājs Kaspars Gēgeris Latvijas Radio atklāja, ka ir nācies atcelt braucienu uz Dienvidāfrikas Republiku, uz kuru bija iecerējuši doties apmēram divdesmit cilvēku.

"Tie nav lieli zaudējumi. Tās vairāk ir neērtības pašiem ceļotājiem, jo viņu plāni tika izjaukti un viņi netika savos plānotajos ceļojumos. Klienti šo ziņu uztvēra nepatīkami. Viņi gribēja doties šajā ceļojumā, bet viņi uztvēra saprotoši to situāciju pasaulē," atzina Gēgeris.

Kādu ietekmi ierobežojumi ir radījuši uz transporta nozari citviet pasaulē, Transporta un sakaru institūta rektors Juris Kanels izteicās, ka to vēl ir pāragri novērtēt. Savukārt Latviju tie nav ietekmējuši, norādīja eksperts, prognozējot, ka tie neradīs sekas arī tuvākajā nākotnē, jo tiešas satiksmes ar minētajām Āfrikas dienviddaļas valstīm Latvijai nav. Taču, neatkarīgi no tā, Kanels uzsvēra, ka īpaša piesardzība noteikti ir jāsaglabā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti