Bulgārija jau aprīlī varētu iesniegt pieteikumu dalībai Eirozonā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Bulgārijas valdība jau šomēness varētu iesniegt oficiālu pieteikumu dalībai Eirozonā. Bulgārijas premjers Boiko Borisovs ir izlēmis paātrināt iestāšanās procesa uzsākšanu, jo šādi viņa valsts varētu piekļūt lētākiem aizņēmumiem ekonomikas stimulēšanai pēc koronavīrusa krīzes. Iepriekš Borisovs gatavojās iesniegt pieteikumu dalībai Eirozonā šā gada jūlijā.

Bulgārija jau aprīlī varētu iesniegt pieteikumu dalībai Eirozonā
00:00 / 00:53
Lejuplādēt

Koronavīrusa izraisītā ekonomiskā krīze ir pasteidzinājusi Bulgārijas gatavošanos dalībai Eirozonā. Iepriekš šīs valsts premjers Boiko Borisovs plānoja iesniegt formālo pieteikumu ne agrāk kā jūlijā. Oficiāli Borisovs to pamatoja ar neviennozīmīgu iedzīvotāju attieksmi pret eiro ieviešanu. Tomēr tagad viņš ir nolēmis iesniegt Bulgārijas pieteikumu jau aprīlī, lai oficiāli uzsāktu vismaz divus gadus garo pievienošanās ceļu.

Pēc Bulgārijas premjera vārdiem, atrašanās tā dēvētajā Eirozonas “priekštelpā” ļaus valdībai piekļūt milzīgiem Eiropas Centrālās bankas finanšu resursiem. Par to Borisovs jau esot runājis ar šīs bankas vadītāju Kristīni Lagardu. Turpretī pārējiem ārpus Eirozonas nākšoties aizņemties naudu ekonomikas stimulēšanai par lielākiem procentiem. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti