Atsāksies ASV un Ķīnas tirdzniecības sarunas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ceturtdien Vašingtonā atsāksies ASV un Ķīnas tirdzniecības sarunas. Vēl nesen ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka Savienotās Valstis līdz 25% paaugstinās muitas tarifus Ķīnas precēm 200 miljardu dolāru vērtībā, jo sarunas virzoties pārāk lēni.

Atsāksies ASV un Ķīnas tirdzniecības sarunas
00:00 / 00:55
Lejuplādēt

Par spīti ASV prezidenta Donalda Trampa paziņojumam, ka Savienotās Valstis šo piektdien no 10% līdz 25% paaugstinās muitas tarifus Ķīnas precēm 200 miljardu dolāru vērtībā, uz divu dienu sarunām Vašingtonā ieradusies Ķīnas delegācija. Šis tiek uztverts kā pēdējās cerības sarunu raunds, lai panāktu vienošanos.

Pagājušajā gadā ASV un Ķīna divpusējā tirdzniecībā noteica muitas tarifus precēm 360 miljardu dolāru vērtībā. Taču decembrī Tramps un Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins vienojās atturēties no tālākas eskalācijas. Abu lielvaru tirdzniecības saspīlējums rada draudus pasaules ekonomikai, par ko brīdinājusi arī Starptautiskā Valūtas fonda vadītāja Kristīna Lagarda.

Saistībā ar ASV īstenotajiem protekcionisma pasākumiem Eiropas Komisija samazinājusi eirozonas ekonomikas izaugsmi un joprojām turpina kristies pasaules biržu indeksi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti