Vašingtona un Pekina panāk vienošanos tirdzniecības sarunās; ASV nenoteiks jaunus tarifus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

 ASV un Ķīna panākušas vienošanos tirdzniecības sarunās, tāpēc Savienotās Valstis svētdien nenoteiks jaunus muitas tarifus Ķīnas  precēm aptuveni 160 miljardu dolāru vērtībā, kā bija plānots, paziņojis ASV prezidents Donalds Tramps.

 "Mēs esam panākuši ļoti lielu pirmā posma vienošanos ar Ķīnu, " piektdien tviterī ierakstīja Tramps.

Jaunie tarifi "netiks noteikti, jo mēs tikko panācām vienošanos", viņš norādīja.

ASV prezidents arī pavēstīja, ka pašreizējie 25% tarifi Ķīnas ražojumiem 250 miljardu dolāru vērtībā paliks spēkā, tāpat kā 7,5% tarifi precēm vēl 120 miljardu dolāru vērtībā.

Tramps piebilda, ka "mēs nekavējoties sāksim sarunas par otrā posma vienošanos, nevis gaidīsim, kamēr būs garām 2020.gada [ASV prezidenta] vēlēšanas".

Savukārt Ķīnas tirdzniecības ministra vietnieks Vans Šouveņs žurnālistiem Pekinā sacīja, ka Vašingtona piekritusi pakāpeniski atcelt tirdzniecības kara laikā Ķīnas precēm noteiktos tarifus.

Ķīnas finanšu ministra vietnieks Liao Miņs teica, ka Pekina nenoteiks muitas tarifus, kas bija plānoti kā atbilde tarifiem, kurus Vašingtona gatavojās noteikt svētdien.

ASV plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka Ķīna piekritusi iepirkt Savienoto Valstu lauksaimniecības produkciju 50 miljardu dolāru vērtībā.

Pēc Ķīnas amatpersonu teiktā, panākta arī vienošanās jautājumā par intelektuālā īpašuma aizsardzību un Ķīnā strādājošo ārvalstu kompāniju tiesību aizsardzību.

Lai gan vienošanās sarunās ir panākta, tā vēl ir jāparaksta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti