Atklāj aizliegtu vienošanos auto līzinga devēju vidū

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Konkurences padome konstatējusi vienošanos automašīnu operatīvā līzinga pakalpojumu sniedzēju vidū, kas pārkāpusi Konkurences likumu.

Konkurences padome portālam lsm.lv norāda, ka šoreiz pirmo reizi Latvijas konkurences tiesību vēsturē izmantots izlīgums lietas izpētes laikā. Proti, vēl pirms izmeklēšanas noslēguma Latvijas Līzinga devēju asociācija atzina savu vainu pārkāpumā. Tā arī solīja, ka līdzīgas situācijas vairs neatkārtosies.

Sods tika samazināts par 10%, līdz ar to asociācijai ir jāmaksā naudas sods 1461 eiro apmērā, nevis sākotnēji piemēroto naudas sodu 5,3% apmērā no tās iepriekšējā gada neto apgrozījuma jeb 1623 eiro.

Konkurences padome skaidro, ka asociācijas pārkāpums izpaudies kā biedru aizliegta vienošanās par būtiskiem komercdarbības principiem. To vidū pastāvēja vienošanās par nosacījumiem attiecībā uz operatīvā līzinga termiņu un pirmās iemaksas apmēru, automašīnas atpirkuma vērtību un pirmpirkuma tiesībām. Asociācijas biedri ne vienmēr ievērojuši pirms tam noslēgto vienošanos, taču ar to pietika, lai būtu iespējams paredzēt konkurentu komerciālos lēmumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti