ASV brīdina par sankcijām Turcijas kompānijām par sadarbību ar Krieviju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Turcijas bankām un uzņēmumiem var tikt piemērotas sekundāras sankcijas, ja tās sadarbosies ar Krieviju, pret kuru noteiktas sankcijas, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, brīdinājis Amerikas Savienoto Valstu finanšu ministra vietnieks Volijs Adejemo.

Tikmēr Turcijas finanšu ministrs Nuredins Nebati piektdien mierināja uzņēmumus, ka viņiem nevajadzētu uztraukties par Vašingtonas izteiktajiem sankciju draudiem, un Turcija ir viens no svarīgākajiem politiskās un ekonomiskās varas centriem pasaulē, piebildis ministrs.

Turcijas tirdzniecības vērtība ar Krieviju laikā no maija līdz jūlijam pieaugusi par gandrīz 50%.

NATO dalībvalsts Turcija, kas ir labās attiecībās gan ar Maskavu, gan Kijivu, mēģinājusi palikt neitrāla konfliktā un atteikusies pievienoties starptautiskajām sankcijām. Vēl šomēnes samitā Melnās jūras kūrortā Sočos Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans un Krievijas prezidents Vladimirs Putins vienojās par ekonomiskās sadarbības pastiprināšanu.

Savukārt ASV amatpersonas uztraucas, ka sankcijām pakļautie krievi veido saites ar turkiem, lai turpinātu biznesu tiem liegtajās pasaules daļās.

"The Wall Street Journal" pārskatītie dati liecina, ka krievi kopš gada sākuma Turcijā atvēruši vairāk nekā 500 uzņēmumu – tas ir vismaz divas reizes vairāk nekā pagājušajā gadā. Daļa no ASV bažām izriet arī no Turcijas lēmuma samaksā par dabasgāzi pāriet uz rubļiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti