Dienas ziņas

Uzņemšana profesionālās izglītības iestādēs sāksies agrāk

Dienas ziņas

Rundāles novads joprojām brīvs no Covid-19

Aptur auto ķēžu ražošanu

Aptur auto ķēžu ražošanu Daugavpils pievadķēžu rūpnīcā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Viena no vecākajām Eiropas rūpnīcām - Daugavpils pievadķēžu rūpnīca -  apturējusi auto ķēžu ražošanu. Vai tas nozīmē darbinieku atlaišanu, un kādas sekas no tā pašam uzņēmumam?

Ziņa par rūpnīcas nedienām izskanēja skaļi - apturēta  visu veidu automobiļu ķēžu ražošanu. Uzņēmuma vadība apgalvo - neesot tik traki. “Nav nekas ārkārtējs noticis. Mēs nestāvam, mēs ražojam ķēdes, mums nav apturēta ražošana. Ir apturēts tikai autoķēžu cehs, tagad vispār sakarā ar koronavīrusu ir notikusi tāda situācija, ka vispār ražošana, autoražošana visā pasaulē ir kritusies par 25% kā minimums. Lielākās rūpnīcas ir vispār apturējušas darbību,'' saka AS "Daugavpils pievadķēžu rūpnīca" valdes priekšsēdētājs Rolands Zarāns.

Daugavpils pievadķēžu rūpnīcas vadība arī skaidroja, ka pirms pieciem gadiem veica ēku rekonstrukciju, iegādāta jauna tehnika, dažādas apstrādes iekārtas un automātiskās virpas - esot bijušas lielas izmaksas. Un tagad vēl arī krīze. Daugavpils pašvaldība atzīst - visticamāk, būs jāpalīdz.

"Pašvaldībā ar īpašiem lūgumiem pēc īpašas palīdzības šobrīd [viņi] griezušies nav. Saņemt mūsu nekustamā īpašuma nodokli 90% apmērā atbilstoši saistošajiem noteikumiem, ko mēs jau pieņēmām, viņi var. Par pārējiem jautājumiem, ja no pašvaldības puses būs iespējama kāda palīdzība, mēs, protams,  darīsim visu, lai saglabātu šīs darbavietas," saka Daugavpils domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Lāčplēsis.

Sekojot informācijai biržā, salīdzinot peļņu iepriekšējos gados,  2019. gadā kompānija cietusi zaudējumus vairāk nekā 115 tūkstošu eiro apmērā. "Uzņēmums ir viens no lielajiem, protams, nevar salīdzināt ar tiem, kur ir tūkstotis vai sešsimt darbavietas, bet viņš ir pietiekami nozīmīgs. Arī šīs vairāk nekā 200 darba vietas ir pietiekoši daudz. Tā kā tas ir eksportējošs uzņēmums, kuram ir savi tirgi, jā, varbūt, šobrīd viņiem ir grūtības automobiļu būvniecības nozarē," norāda Lāčplēsis.

Runājot par darbiniekiem rūpnīcā - uzņēmuma vadība apgalvo, ka atlaists vai palaists dīkstāvē nav neviens. "Cilvēkus mēs nevienu nelaižam, neatbrīvojam no darba, mēs gaidām, kad uzsāksim ražošanu, sāksies pasūtījumi, tas nav nekas ārkārtējs," pauž Zarāns.

Arī Nodarbinātības valsts aģentūrā skaidroja, ka neviens pieteikums [no šī uzņēmuma darbiniekiem] pagaidām nav iesniegts. Tikmēr skaidrs, ka krīze pasaulē skar visu šo nozari, Daugavpils pievadķēžu rūpnīcu ieskaitot.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti