Apstrādes rūpniecības apgrozījums aprīlī pieaudzis par 1,4%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

 Šī gada aprīlī, salīdzinot ar martu, apstrādes rūpniecības apgrozījums pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem faktiskajās cenās pieauga par 1,4%, bet, salīdzinot ar pagājušā gada aprīlī,  pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem apgrozījums apstrādes rūpniecībā pieauga par 9%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Mēneša laikā apstrādes rūpniecības apgrozījums vietējā tirgū pieaudzis par 3,2%, bet eksportā bija samazinājums par 0,8% (no tā kritums ārpus eirozonas - par 2,5%, bet eirozonā - bija kāpums par 1,1%), liecina jaunākie Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Apgrozījuma pieaugums, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, bija pēc īpatsvara lielākās apstrādes rūpniecības nozarēs: koksnes un koka izstrādājumu ražošanā - par 3,7% (vietējā tirgū - par 5,3%, eksportā - par 1,6%), pārtikas produktu ražošanā - par 5,9% (vietējā tirgū - par 7,4%, eksportā - par 2,1%) un gatavo metālizstrādājumu ražošanā, izņemot mašīnas un iekārtas - par 8% (vietējā tirgū - par 10,3%, eksportā - par 4,1%).

Savukārt apgrozījuma samazinājums bija ķīmisko vielu un ķīmisko produktu ražošanas nozarē - par 7,7% (vietējā tirgū - par 9,5%, eksportā - par 6,9%), datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanas nozarē - par 13,2% (vietējā tirgū - par 28,2%, eksportā - par 4,6%) un iekārtu un ierīču remontā un uzstādīšanā (kuģu un laivu remonts un apkope, visādu veidu iekārtu un ierīču remonts un apkope, ražošanas iekārtu un ierīču uzstādīšana) - par 12,7% (vietējā tirgū - par 5,7%, eksportā - par 34,9%).

Salīdzinot ar 2013. gada aprīli, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem apgrozījums apstrādes rūpniecībā pieauga par 9%, tai skaitā vietējā tirgū par 13% un eksportā - par 4,4% (no tā eirozonā - par 3,8% un ārpus eirozonas - par 5,1%). 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti