Amatā stājas jaunā LDz valdes locekle Vita Balode-Andrūsa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No pirmdienas, 1. jūnija, amata pienākumus sāk pildīt jaunā VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) valdes locekle Vita Balode-Andrūsa, kuras atbildības joma būs uzņēmuma finanšu jautājumi, informē LDz pārstāve Ella Pētermane.

Jaunajai valdes loceklei ir ievērojama starptautiskā pieredze transporta nozarē un pārmaiņu vadībā, ko Balode-Andrūsa ieguvusi, ieņemot vadošus amatus vairākos Zviedrijas uzņēmumos, norāda Pētermane.

Balode-Andrūsa Stokholmas ekonomikas augstskolas doktorantūras programmā ieguvusi licencētu grādu grāmatvedībā un vadības ekonomikā. Kopš 2012. gada Balode-Andrūsa strādāja Zviedrijas uzņēmumā "Swedavia AB", kur darbojās uzņēmuma augstākā līmeņa vadītāju grupā. Pirms tam vairākus gadus bijusi "SAS Scandinavian Airlaines" austrumu tirgus maršrutu vadītāja, kā arī uzņēmuma "Arlanda Schiphol Development Company" finanšu direktore (CFO).

Strādājot uzņēmumā "Swedavia", kas ir galvenais lidostu operators Zviedrijā, Balode-Andrūsa guvusi pieredzi krīzes un pārmaiņu vadībā, segmenta finanšu vadības struktūras izstrādē, biznesa partneru uzticības līmeņa paaugstināšanā. Paralēli pamatdarbam kopš 2019. gada maija Balode-Andrūsa bija arī Zviedrijas pašvaldību un privātu autostāvvietu uzņēmumu asociācijas "Svepark" padomes locekle.

Līdz ar Balodes-Andrūsas stāšanos amatā, LDz valde darbojas trīs cilvēku sastāvā –  valdes priekšsēdētāja pienākumus veic Māris Kleinbergs, savukārt valdes locekļi ir Ēriks Šmuksts, kura atbildības joma ir tehniskās ekspluatācijas jautājumi, un Vita Balode-Andrūsa, kuras atbildības joma ir finanšu jautājumi. 

KONTEKSTS:

Iepriekš LDz valdē strādāja tās priekšsēdētājs Edvīns Bērziņš un valdes locekļi Aivars Strakšas, Ēriks Šmuksts un Ainis Stūrmanis. Pērnā gada maijā satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) izteica neuzticību Bērziņam, Strakšas un Stūrmanim, kā arī rosināja LDz padomi viņus atstādināt no amata.

2019. gada jūlijā LDz padome noslēdza vienošanos par darba attiecību izbeigšanu ar Bērziņu un Strakšas. Padome arī iecēla LDz valdē divus pagaidu locekļus – Māri Kleinbergu un Andri Lubānu. Uzņēmuma valdē darbu turpināja Ēriks Šmuksts un Ainis Stūrmanis.

Šī gada martā LDz padome pieņēma lēmumu par uzņēmuma valdes locekļu skaita samazināšanu no četriem līdz trim, kā arī iecēla divus jaunus, pastāvīgus LDz valdes locekļus. LDz valdē tika iecelta Balode-Andrūsa, savukārt par LDz valdes priekšsēdētāju iecelts līdzšinējais uzņēmuma pagaidu vadītājs Māris Kleinbergs. Uzņēmuma valdē darbu turpina arī Ēriks Šmuksts.

Samazinot LDz valdes locekļu skaitu, no kompānijas valdes atsaukts Ainis Stūrmanis, kurš bija atbildīgs par uzņēmuma attīstības projektiem. Savukārt LDz valdes pagaidu loceklis Andris Lubāns darbu uzņēmumā turpināja līdz 1. jūnijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti