«airBaltic» šogad strādā ar peļņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem un 6 mēnešiem.

Nacionālā aviokompānija „airBaltic" ir strādājusi ar peļņu 19,31 miljona lata apmērā, tādējādi dzēšot pagājušā gada zaudējumus 18,78 miljonus latu apjomā, vēsta „airBaltic".

Aviokompānija norāda, ka šī gada trešajā ceturksnī vien ir nopelnīti 9,28 miljoni latu.

„Mēs esam veikuši „airBaltic" restrukturizāciju, kontrolējot izmaksas, pārvaldot kapacitāti un uzlabojot efektivitāti, un 2013.gada pirmajos deviņos mēnešos esam sasnieguši ievērojamu tīrās peļņas pieaugumu par 19,31 miljoniem latu, salīdzinot ar to pašu periodu pagājušajā gadā. Tas nozīmē, ka „airBaltic" „ReShape" programma ir veiksmīga," norāda „airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

Peļņu Gauss skaidro ar lidojumu grafiku uzlabošanu un pašas flotes samazināšanu no 34 uz 25 lidmašīnām. „No mūsu biznesa perspektīvas, lidmašīnas ir kā „rūpnīcas" ar spārniem, un to efektīvāka izmantošana nozīmē mazāk laika, ko tās pavada uz zemes un līdz ar to mazākas izmaksas par vienību, tāpēc varam piedāvāt saviem klientiem vēl izdevīgākus lidošanas nosacījumus," saka Gauss.

2013.gada janvāra - septembra periodā „airBaltic" ieņēmumus par produkcijas vienību ir uzlabojusi par 4%, salīdzinot ar to pašu periodu iepriekšējā gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti