Administrators: Investori aktīvi interesējas par «Metalurgu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Valdība pirmdien sēdes slēgtajā daļā skatīja kārtējo Finanšu ministrijas sagatavoto informatīvo ziņojumu par maksātnespējīgas akciju sabiedrības „Liepājas metalurgs” aktuālo situāciju. Uzņēmuma maksātnespējas administrators Haralds Velmers žurnālistiem pauda, ka investoru interese ir  liela un līdz 31.jūlijam tiek gaidīti galīgie piedāvājumi.

Velmers stāstīja, ka investoriem līdz piektdienai, 13.jūnijam, būs jāiesniedz nesaistošie piedāvājumi.  Pēdējās nedēļās investori izrādījuši aktīvu interesi par uzņēmumu, apmeklēja Liepāju, un šīs vizītes turpināsies arī šonedēļ

Investoriem vēl būs iespēja padziļināti iepazīties ar uzņēmuma finanšu un juridisko stāvokli, un līdz 31.jūlijam varēs iesniegt gala piedāvājumus.

Jau ziņots, ka pagājušajā piektdienā, 6.jūnijā, veiksmīgi noslēdzies “Liepājas metalurga” tehnoloģisko iekārtu izmēģinājums. Pēc gadu ilgušās rūpnīcas dīkstāves un ziemas perioda tika iedarbināta tērauda elektrokausēšanas iekārta un velmētava, lai pārbaudītu to darbību. Nozīmīgākie metalurģijas uzņēmuma aktīvi saglabāti labā darba kārtībā.

13. jūnijs ir gala termiņš potenciālajiem investoriem savu nesaistošo piedāvājumu iesniegšanai. Līdz šim kopumā uzrunāti gandrīz 160 potenciālie investori un noslēgti 28 konfidencialitātes līgumi.

Tuvojoties 13 jūnijam, kad potenciālie investori vēl var iesniegt piedāvājumus, par uzņēmumu tiek izrādīta liela interese. Tas viešot pārliecību, ka šogad uzņēmumu  izdosies pārdot. Uzņēmuma ražotni uz šobrīd jau apskatījuši pārstāvji no Krievijas un Eiropas, konkrēti vārdi gan netiek minēti.

„Liepājas metalurgā” šobrīd strādā 250 cilvēki, no tiem 200 ir tehniskie darbinieki. Redzēt to, kā uzņēmumā atkal notiek ražošanas process bija gods vien dažiem desmitiem metalurgu. Intervijas gan strādnieki sniegt atsakās, bet, kā pastāstīja aizkadrā, ražošanas iekārtu iedarbināšana viņiem bijis ļoti saviļņojošs mirklis un daudzi to pat iemūžināja fotogrāfijās ar saviem telefoniem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti