Kultūras ziņas

Poļiščukas jaunā izrāde

Kultūras ziņas

Modes festivāls Spilves lidostā

Laikmetīgās dejas festivāls Rēzeknes koncertzālē GORS

Žitluhina: Man patīk dalīties ar cilvēkiem atklājumos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem un 7 mēnešiem.

Horeogrāfe Olga Žitluhina ar lielu prieku ierodas jaunajā Rēzeknes koncertzālē un ar entuziasmu vada meistarklasi Rēzeknes deju pasniedzējiem, lai gan pasaulē atzītie, gan vietējie dejas skolotāji iemācītos ko jaunu. Kā ziņots, Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē šonedēļ norisinās laikmetīgās dejas festivāls “Jauna deja jaunā vietā”.

Jau šodien pilsētas iedzīvotāji un viesi var apmeklēt slavenās horeogrāfes Olgas Žitluhinas dejas izrādi “Un atkal par to pašu”, ko papildina īpaša piedeva – enerģisko grupas “Dzelzs Vilks” dalībnieku uzstāšanās.

Uz Latgales kultūras sirdi ieradušies arī citi pazīstami horeogrāfi no visas pasaules, lai sadarbotos ar vietējiem dejas māksliniekiem.

„Man patīk dalīties ar cilvēkiem, dalīties ar kaut kādiem atklājumiem, kas ir ļoti svarīgi man,” norāda horeogrāfe Olga Žitluhina. „Ja mēs dalāmies, tas ir vieglāk attaisītas durvis, nevis mācīt – darām tā, un viss. Tā, lai ir opcija, ir dažādi varianti.”

„Es esmu redzējusi arī dažas šo pedagogu un horeogrāfu izrādes, tāpēc es ļoti augsti vērtēju to, ka ir tāda iespēja," atzīst Rēzeknes deju grupas “Stoptime” vadītāja Liāna Merņaka. "Vienmēr ieskats jaunā dejā ar jauniem horeogrāfiem dod lielāku redzesloku."

Laikmetīgā deja kā kustību mākslas virziens radās pagājušā gadsimta vidū. Atšķirībā no, piemēram, klasiskā baleta, būtiskākā tā pazīme ir mūsdienu laikmeta raksturojums.

„Tas ir kaut kas ļoti īpašs, kad tu redzi dzīvus cilvēkus uzstājamies tev – šis mirklis un šī konkrētā kustība notiek tikai un vienīgi šajā brīdī, tas nekad nevar atkārtoties atkal tieši tajā pašā veidā," stāsta horeogrāfe Kristīna Sorensena.

"Es ļoti mīlu dejas, gan skatīties patīk, gan pašai dejot. Skatīties, kad tas viss tiek darīts profesionāli, tā ir tīrā bauda," priecājas koncertzāles apmeklētāja Tatjana. "Mēs bieži tērējam naudu tam, ko mums nevajag, varbūt jau sen ir pienācis laiks tērēt naudu baudāmām lietām sev pašiem."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti