Kultūras ziņas

Vai ieviestie atvieglojumi veicinās kultūras patēriņu?

Kultūras ziņas

Apstiprina Kultūrpolitikas pamatnostādnes līdz 2027. gadam

Egonam Dombrovskim – 50

Tagad esmu pieaugušo klubiņā! Aktieris Egons Dombrovskis svin 50. jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

"Es tagad esmu pieaugušo klubiņā!" Tā piecdesmitajā dzimšanas dienā saka Liepājas teātra aktieris Egons Dombrovskis. Suminot jubilāru, Liepājas teātra kolēģi aktieri šodien uz teātri cauri visai Liepājai veda zirgu pajūgā.

Teātra kritiķi par Liepājas teātra aktieri Egonu Dombrovski reiz teikuši, ka viņš var nospēlēt visu. To apliecina arī profesionālā atzinība – aktieris septiņas reizes nominēts "Spēlmaņu nakts" balvai. Uz skatuves nospēlēti daudzi sarežģīti raksturi un patiesi skaistas lomas. Maigums un bezcerība. Ironija un žēlsirdība. Tā Dombrovska atveidotos tēlus raksturo Edīte Tišheizere. Teātra kolēģi aktierim dzimšanas dienā jau no paša rīta bija sagādājuši pārsteigumu.

"Bija fantastisks rīts! Man bija zirgu pajūgs. Jaunās aktrises bija atnākušas ar ziediem un nodziedāja dziesmu. Un tad mani zirgu pajūgs aizveda uz teātri. Tā jokaini bija braukt caur Liepāju ar zirgu pajūgu. Tevi mašīnas sveicina. Un tad sagaidīja pie teātra visi. Un tad mēs tā pabrokastojām kopā," stāsta jubilārs.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

"Es tagad Liepājas teātrī esmu trešais vecākais starp aktieriem vīriešiem," smejot atzīst Dombrovskis. Smiekli pieklust, runājot par atziņām un sajūtām, sasniedzot brieduma atzīmi: "Kā gribu, lai miers uz zemes un cilvēkiem labs prāts! Šajā situācijā ar šo pasaules fonu tas arvien vairāk apliecinās, ka gribas tā."

Ko piecdesmitgadīgais Egons Dombrovskis novēl Egonam Dombrovskim septiņdesmit piecu gadu jubilejā? Viņš teic: "Nodzīvot līdz 75 gadiem pilnvērtīgi! Bet nodzīvot! Un pēc tam – lai būtu prāts un es nebūtu nasta citiem cilvēkiem. Es ceru, ka es vēl kādu laiku būšu vajadzīgs skatītājiem un ka es varēšu dot viņiem kaut ko!"

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti