Režisors Valters Sīlis radījis klausāmizrādi par VDK

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No 15. aprīļa “Dirty Deal Teatro” skatītājiem interaktīvā klausāmizrādē “Noklausies” būs iespēja iejusties kāda VDK darbinieka ādā, noklausoties sarunas starp cilvēkiem, kas tiek turēti aizdomās par pretvalstiskām darbībām, informēja teātra pārstāvji.

“Ir 1987. gada. 31. decembris. Tu dzīvo Latvijas Padomju Sociālistiskajā Republikā. Lai gan vēlies pavadīt Vecgada vakaru ar ģimeni, tas nav iespējams. Pienācis izsaukums no biedra Jansona. Laiks doties uz darba vietu V. Ļeņina un F. Engelsa ielas krustojumā. Uzkāp uz savu kabinetu otrajā stāvā, apsēdies pie darba stacijas un gaidi,” vēstīts izrādes pieteikumā.

Meklējot jaunus formātus, lai atgrieztos pie skatītājiem, režisors Valters Sīlis ar radošo komandu nākuši klajā ar interaktīvu klausāmizrādi. Kā norāda iestudējuma veidotāji, izrādes darbībai izvēlēts laiks, kurā telefona sarunas bija ērtākais veids attālinātai komunikācijai. Tomēr tas bija arī laiks, kurā cilvēki bieži vien ticēja, ka šīs sarunas tiek noklausītas.

Skatītājs izrādes vietnē www.noklausies.lv varēs noklausīties vairākas sarunas, pēc saviem ieskatiem izvēloties, kurām no tām dot priekšroku. Pārslēdzoties no viena kanāla uz otru, izrādē izskanēs vairāku Latvijā zināmu aktieru balsis. Starp tām dzirdēsiet Ingu Tropu-Fišeri, Daigu Gaismiņu, Ivaru Krastu, Intu Tiroli, Jāni Āmani un daudzus citus.

Klausāmizrādes scenāriju kopā ar režisoru Valteru Sīli veidojis aktieris Jānis Kronis, programmētājs un grafiskais dizainers ir Uvis Zviedris, savukārt skaņu režisors un ieraksta operators ir Viesturs Balodis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti