Režisors Georgijs Surkovs: Šobrīd teātrī svarīgākais ir saruna

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šobrīd teātrī svarīgākais ir saruna, LTV raidījumam "Rīta Panorāma" norāda jaunais režisors Georgijs Surkovs, stāstot par iestudējumu "Marina Cvetajeva", kas skatāms "Dirty Deal Teatro".

Kā ziņots, 18. oktobrī notiks iestudējuma "Marina Cvetajeva" pirmizrāde. Tā ir pirmā „Dirty Deal Teatro" izrāde krievu valodā. Izrādes radošo komandu veido jaunais un daudzsološais režisors Georgijs Surkovs, aktrises Valērija Surkova un Anta Aizupe.

Šobrīd teātrī svarīgākais ir saruna," norāda režisors Georgijs Surkovs, stāstot, ka izvēlējies materiālu, kas viņam bijis izaicinājums, tekstu, ar kura palīdzību viņam būtu visinteresantāk veidot sarunu ar skatītājiem.

„Tas ir sarežģīts teksts un tur iekšā nav dramaturģijas. Tur nav nekādas uzbūves," skaidro režisors.

Es ļoti gribēju piedalīties izrādē, kura ir krievu valodā. Tagad esmu izdarījusi visu, ko varēju, lai tas būtu baudāmi arī pārējiem un saprotami arī man ," atzīst aktrise Anta Aizupe.

1919. un 1920. gads. Maskava – pilsoņu karā ierautas valsts galvaspilsēta. Mākslinieku vidē vienlaicīgi valda gan bohēma, gan bads un nabadzība. Tam visam pa vidu viena no izcilākajām 20. gadsimta dzejniecēm – Marina Cvetajeva.

Viens no izrādes literārajiem pamatiem ir Marinas Cvetajevas darbs "Stāsts par Soņečku" – emocionāli spilgts stāsts par Cvetajevas attiecībām ar jaunu aktrisi Sofiju Holideju, laikā kad viņas vīrs karo pilsoņu karā. Izrādes ir vienlaicīgi gan stāsts par Marinu Cvetajevu, gan izrādes radošās komandas meklējumi uz jautājumu – kas ir mīlestība?

„Manuprāt, viņa ir šodienīga. Arī „Stāts par Soņečku" ir mūsdienīgs un dzejas poēzija ir mūsdienīga. Tajā nav laika. Ir tikai jūtas," norāda MHAT studijas audzēkne Valērija Surkova, kura piedalījusies daudzos starptautiskos projektos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti