Dibenbandīti, žurnālisti un netikumīgie – ko drīzumā satikt teātrī?

Trupa "Kvadrifrons" skatītājiem sagādājusi sierainu drāmu visai ģimenei "Brūnais siers", Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī tikai vienu reizi būs piedzīvojama izrāde "Šķelšanās", savukārt "Dirty Deal Teatro" atgriežas jaunu cilvēku portreti dzejā – izrāde "Netikumīgie".

Dibenbandīti, žurnālisti un netikumīgie – ko drīzumā satikt teātrī?
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Trupas "Kvadrifrons" izrāde "Brūnais siers"
Trupas "Kvadrifrons" izrāde "Brūnais siers"

"Brūnais siers"

Trupa "Kvadrifrons" skatītājiem sagādājusi sierainu drāmu visai ģimenei "Brūnais siers".

Kādā jaukā pēcpusdienā Līsena fon Kvantuma saņem ielūgumu no Karaliskās augstības. Viņa Majestāte Majonēze aicina Līsenu fon Kvantumu uz karalisko pili atgādāt pasaulē vislabāko brūno sieru. Ielūgumam pievienota vilciena biļete braucienam guļamkupejā. Viņa nekavējoties dodas uz vilcienu. Aiz slēgtām durvīm kupejā numur 2 Līsene fon Kvantuma sargā savu vislabāko brūno sieru. Bet viņa iemieg, protams. Nakts vidū viņa pamostas. Kaut kas nav labi. Kāds ir apsēdies uz brūnā siera! Kāds ir apsēdies uz karaļa brūnā siera! Šo lietu izmeklēt var uzticēt tikai vislabākajam detektīvam pasaulē. Detektīvam Flufenbergam. Kopā ar savu uzticamo sekretāri Miss Citronu un labāko draugu Artūru viņš nešaubīgi metīsies briesmu un negaidītu pavērsienu pārpilnajā notikumā, lai atrisinātu šo sieraino noziegumu un kopā ar skatītājiem atklātu, kurš no pārējiem vilciena pasažieriem ir negantais dibenbandīts.

Tuvākās izrādes: 29. februārī, 2. un 3. martā.

Aizkadru izrādes "Šķelšanās" afiša Čehova teātrī
Aizkadru izrādes "Šķelšanās" afiša Čehova teātrī

"Šķelšanās"

Izrāde "Šķelšanās" Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī būs piedzīvojama tikai vienu reizi.

Čehova teātris un pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica" ar šo izrādi Latvijā piesaka jaunu, sociāli aktuālu skatuviskās izpausmes formātu, kurā satiekas dzīvā žurnālistika, dramaturģija un diskusija. Izrādes dramaturģijas atsauce veidota "Re:Baltica" dokumentālajā četru sēriju seriālā "Šķelšanās", kas publicēts 2024. gada sākumā. Dokumentālajā seriālā žurnālistes pēta asas viedokļu sadursmes sabiedrībā, to izcelsmi un sekas valsts drošībai un labklājībai.

Aizkadru izrādē, līdzdarbojoties žurnālistēm, Čehova teātra aktieriem un skatītājiem, būs iespēja ielūkoties seriāla aizkadros un seriālā neiekļautajās epizodēs, tiks salīdzināts politiķu sacītais kameras priekšā un ārpus kadra, parādīti žurnālistu motivācijas, šaubu un pārdzīvojumu stāsti, seriālā filmēto cilvēku reakcijas un sajūtas pirms un pēc seriāla demonstrēšanas.

Līdzās Čehova teātra aktieriem izrādē piedalīsies arī "Re:Baltica" žurnālistes, kā arī "Re:Baltica" partneri no vienīgā neatkarīgā Daugavpils medija Chayka.lv. Bet jautājums, uz kuru centīsies atbildēt šīs izrādes dalībnieki kopā ar skatītājiem, būs līdzīgs, kādu to uzdeva seriāla veidotāji saviem varoņiem: kas labāks – patīkams naids vai nepatīkama saruna?

Vienīgā izrāde – 4. martā.

Izrāde "Netikumīgie" "Dirty Deal Teatro"
Izrāde "Netikumīgie" "Dirty Deal Teatro"

"Netikumīgie"

"Dirty Deal Teatro" atgriežas jaunu cilvēku portreti dzejā – izrāde "Netikumīgie".

Izrāde ir veidota kā divu reālu astoto klašu skolēnu portretu galerija dzejas formā. Ar trīs jaunu dzejnieku vārdu triepieniem gleznotas astotklasnieku domas, pieredze, jūtas un sapņi – tādi, kādus mums tos ļāva ieraudzīt. Jaunie dzejnieki Kirils Ēcis, Marija Luīze Meļķe un Raimonds Ķirķis izvēlējās dažādas portretēšanas metodes, vienlaicīgi risinot arī jautājumu par to, kas ir un kāda var būt dzeja. Savukārt pieaugušo balsi izrādē pārstāv skolotāju koris, kura tekstus radījuši Agnese Krivade un Kārlis Vērdiņš.

2019./2020. gada sezonā izrāde saņēmusi "Spēlmaņu nakts" balvas "Gada sasniegums orģināldramaturģijā" un "Gada labākā izrāde pusaudžiem".

Tuvākās izrādes: 4., 5. un 6. martā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti