Liepājas Leļļu teātris pandēmijas laika iestudējumus izrāda festivālos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

6. augustā Liepājas Leļļu teātris dodas uz starptautisko leļļu teātru festivālu “Materia Magica”, kas jau vienpadsmito reizi notiek Klaipēdā. Liepājas leļļu teātris šoruden plānojis piedalīties pavisam trīs starptautiskos festivālos un izrādīt divas pandēmijas laikā tapušas izrādes – “Es un mana mamma” un “Mazais Cilvēks”, informēja teātra pārstāvji.

Uz Klaipēdas festivālu Liepājas Leļļu teātris dosies ar lietuviešu režisores Karolīnas Jurkštaites izrādi “Es un mana mamma”, kas ir bērna un dabas mīlestības manifestācija. Izrādes muzikālo noformējumu veido Kristiona Lučinska dabas skaņu ieraksti ar putnu balsīm no Liepājas apkārtnes mežiem, piejūras kāpu smilgu sanoņa un Baltijas jūras šalkas. Scenogrāfijā izmantoti dabas materiāli. Izrāde tapusi kā dabas iepazīšanas rotaļa vismazākajiem skatītajiem – bērniem no 9, 12 mēnešu vecuma, taču vienlaikus rosina arī filozofiskas pārdomas. Festivāls kopumā piedāvās 10 leļļu teātra izrādes dažāda vecuma skatītājiem par dabas, ekoloģijas, ģimenes attiecību tēmām. Festivālā iekļauta arī leļļu animācijas filmu programma pieaugušajiem un izglītojošu darbnīcu programma ģimenēm.

Izrāde “Es un mana mamma”
Izrāde “Es un mana mamma”

“Iespēja spēlēt klātienes izrādes un līdzdalība festivālos mums ir kā dziļa, radoša ieelpa starp pandēmijas viļņiem. Iespēja aktiera rokās atdzīvināt lelli skatītāju priekšā, tāpat kā tikšanās ar kolēģiem un bagātināšanās skatoties citu teātru veikumu ir tā elpošana ar pilnu krūti, pēc kuras mēs visi esam tik ļoti noilgojušies,” atzina Liepājas Leļļu teātra mākslinieciskā vadītāja Lelde Kaupuža.

Septembra nogalē klātienes pirmizrādi Liepājas Mākslas forumā piedzīvos neparasta cirka mistērija “Mazais cilvēks”. Izrādi, kurā aktieri nebilst ne vārda un darbojas tikai ar rūpnieciski ražotām lellēm, kurā objektu teātris mijas ar cirka elementiem, bet scenogrāfijas veidošanai lietotie materiāli un priekšmeti dzīvo savu otro un trešo dzīvi, pēc Ēriha Kestnera pazīstamā darba motīviem veidojis režisors Ģirts Šolis. Oktobrī izrādi plānots izrādīt arī starptautiskā teātra festivālā Ļvovā, Ukrainā.

Izrāde “Mazais cilvēks” Liepājas leļļu teātrī
Izrāde “Mazais cilvēks” Liepājas leļļu teātrī

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti