Dienas ziņas

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Rinkēvičs: Kremlis brutāli nogalināja Navaļniju

Bērnudārzā smeļas iedvesmu jaunai izrādei Liepājā

Bērnudārzā smeļas iedvesmu jaunai leļļu teātra izrādei Liepājā

Iedvesmojoties no reāliem notikumiem divos bērnudārzos Liepājā un Rīgā, kā arī no Annas Brigaderes pasakas tēliem, Liepājas Leļļu teātrī tapis iestudējums "Sprīdītis". Izrāde stāsta par maza zēna pirmajiem iespaidiem un izjūtām, sākot bērnudārza gaitas. Pirmie novērtēt izrādi devās  Liepājas bērnudārza "Sprīdītis" audzēkņi, kuri mēģināja iedomāties sevi dažādās situācijās.

Puisēnam, kurš nupat kā sācis bērnudārza gaitas, viss ir jauns un biedējošs. Tieši par to kā pārvarēt bailes ir izrādes stāsts, iesaistot arī Annas Brigaderes pasakas "Sprīdītis" tēlus.

Liepājas Leļļu teātra režisore Santa Didžus stāsta: "Iziet pasaulē un sastapt tās bailes no nezināmā, un iepazīt viņas, jo tad tās vairs nav bailes, tas jau ir kaut kas, ko tu esi iepazinis. Tā man likās tāda caurvijdarbība, ko ir gan Brigadere ierakstījusi, gan es sapratu, ka tā ir tēma, par ko es varētu runāt tieši caur bērnudārza prizmu."

Izrāde "Sprīdītis" Liepājas Leļļu teātrī
Izrāde "Sprīdītis" Liepājas Leļļu teātrī

Lai izprastu labāk bērna pārdzīvojumus un varētu tos iemiesot izrādē, radošā komanda apmeklēja vairākas nodarbības bērnudārzos.

"Redzējām arī tādas kutelīgas situācijas, kad bērniņi arī nodarbības laikā sāk raudāt, un mēs šo jutīgumu vairāk pētījām arī. Mums bija iespēja realitātē arī redzēt, kā bērniņiem tur iet," atklāj Liepājas Leļļu teātra aktrise Ilze Jura.

Aktieris Andris Zeļonka piebilst: "Es piedalījos nodarbībā, mācījos locīt kvadrātus kopā ar bērniem. Tā pieredze bija tiešām sirsnīga, silta un jauka. Visu cieņu bērnudārza audzinātājiem, ka viņi ir tie, kas strādā katru dienu ar tik daudz bērniem."

Izrādes "Sprīdītis" skatītāji un veidotāji
Izrādes "Sprīdītis" skatītāji un veidotāji

Pēc iestudējuma procesa beigām īstais eksāmens vēl priekšā, jo to skatīties ieradās galvenie varoņi: bērni no bērnudārza, kurā pirms tam viesojās izrādes veidotāji. Kad eksāmens pieņemts, tad laiks pirmizrādei – tā Liepājas Leļļu teātrī gaidāma nedēļas nogalē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti