Kultūras ziņas

"Grosvaldi" – stāsts par ģimeni un laikmetu

Kultūras ziņas

Fotogrāmatu izstāde ISSP galerijā

"Gudrā sunīte Soņa" Leļļu teātrī

Leļļu teātris noslēdz sezonu ar jauniestudējumu «Gudrā sunīte Soņa»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Noslēdzot nosacīto sezonu, Latvijas Leļļu teātra krievu trupa sagatavojusi jaunu iestudējumu "Gudrā sunīte Soņa". Tā pamatā ir Andreja Usačova stāsts bērniem par mazu, ļoti prātīgu un zinātkāru sunīti, kuru nodarbina jautājumi – kā tas ir "būt pieklājīgam", kāpēc ir jāmācās burti un ko darīt, ja es pazaudējies?

Aktieris Jurijs Luniks ar šo izrādi debitē Leļļu teātrī kā režisors: "Studiju laikā mums kā topošajiem aktieriem bija jātaisa etīdes, un jau tad sapratu, ka gribu kļūt kaut kas vairāk nekā tikai aktieris. Un šogad martā ieguvu režisora diplomu. Var teikt, ka tas bija likumsakarīgs solis, jo kā aktieris ne reizi vien iekāpu režisora darbības lauciņā."

Režisors skaidro: "Caur Usačova stāstiem var ne tikai izstāstīt stāstu par sunīti, bet arī par sunītes saimnieka Koroļova un viņa radu bērna attiecībām, jo caur situācijām ar sunīti viņš audzina meitenīti, izdomā uzvedības noteikumus, pamāca, kā vajadzētu rīkoties konkrētās situācijās."

Materiālu pirmajam režijas darbam Leļļu teātrī kolēģim ieteikusi aktrise Kristīna Varša. Abi ne tikai ilgus gadus strādājuši kopā uz vienas skatuves, bet arī skolojušies pie viena meistara, tāpēc saprotas no pusvārda.

"Es atcerējos, ka mans bērns, kad viņš vēl bija maziņš, tas bija pirms 20 gadiem, [toreiz] es pati pirmo reizi iepazinos ar šo materiālu, un man ļoti patika.

Un tā sanāca, ka ļoti ilgu laiku tā bija mana bērna mīļākā grāmata, ko viņš pats lasīja no jauna, no jauna, no jauna.

Un man personīgi ļoti patīk, tāpēc es uzreiz iedomājos tieši par šo grāmatu, par Soņu," teic Varša.

Pirmo pirmizrādi par gudro sunīti Soņu leļļinieki svin tikai savējo lokā un atzīst, ka ļoti ilgojas pēc skatītājiem. Tajā pašā laikā izrādes veidotāji priecājas, ka pirmizrāde notiek kaut vai šādā veidā, jo strādāt, nezinot termiņus, esot vēl grūtāk. Un sajūtas esot kā pirms īstas pirmizrādes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti