Bērniem, pusaudžiem un pieaugušajiem – trīs jaunumi, ko šonedēļ piedzīvot teātrī

Uz teātru skatuvēm šonedēļ pirmizrādes svin iestudējumi dažādu vecumu skatītājiem. Pieaugušajiem – "Kvadrifrona" Adventes pasaka "Skaistā tumsa", pusaudžiem – "Istabas teātra" kustību izrāde "Gaiši zilais punkts", bet bērniem – Latvijas Leļļu teātris atgriežas mājās ar "Riekstkodi un Žurku ķēniņu".

Bērniem, pusaudžiem un pieaugušajiem – trīs jaunumi, ko šonedēļ piedzīvot teātrī
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Izrādes "Skaistā tumsa" publicitātes attēls
Izrādes "Skaistā tumsa" publicitātes attēls

"Skaistā tumsa"

Nule pirmizrādi nosvinējis "Kvadrifrons", skatītājiem piedāvājot svētku pasaku pieaugušajiem "Skaistā tumsa".

"Skaistā tumsa" ir brīnumaina Adventes pasaka par tēti un meitu, Babu Jagu, vīru ar pavisam noteikti pielīmētu bārdu, gaili ar čūskas asti, diviem spa saloniem, svētku sapulci, pārrautu nabassaiti un talantu, kas ielīksmo, bet iztukšo.

Intars ir puika, kurš vairāk par visu mīl skaistumu, jo skaistums izglābs pasauli, kā mēs zinām. Divpadsmit gadu vecumā viņš iegūst medžik spējas. Astoņpadsmit gadu vecumā Intars ir kļuvis slavenāks par "Bītliem". Divdesmit piecu gadu vecumā viņš dibina savu salonu – vietu, kurā visi var piedzīvot Intara medžiku un iepazīt patiesu skaistumu. Vēl Intaram ir meita Laura. Kā izrādās, arī viņai ir savs medžiks. Tikai viņa to vēl nezina.

Tuvākās izrādes: 15., 16. un 17. decembris.

Izrādes "Riekstkodis un Žurku ķēniņš" publicitātes attēls
Izrādes "Riekstkodis un Žurku ķēniņš" publicitātes attēls

"Riekstkodis un Žurku ķēniņš"

Piektdien, 15. decembrī, pirmizrādi piedzīvos Rūdolfa Gediņa "Riekstkodis un Žurku ķēniņš" Latvijas Leļļu teātrī.

Ekscentriskais tēvocis Droselmeiers savai mazajai krustmeitai Klārai Ziemassvētku priekšvakarā uzdāvina noslēpumainu koka Riekstkodi. Izrādās, ka līdz ar šo dāvanu tēvocis meitenei uzticējis paveikt ārkārtīgi sarežģītu un bīstamu uzdevumu, jo necilajam Riekstkodim pa ceļu ceļiem un taku takām seko Žurku ķēniņa lielā un tumšā ēna. Apbruņojusies ar drosmi un pacietību, Klāra dodas ceļā, lai reizi par visām reizēm uzvarētu Žurku ķēniņu un glābtu ne vien savu, bet arī visas pārējās pasaules.

"Riekstkodis un Žurku ķēniņš" ir nedaudz bailīga Ziemassvētku pasaka bērniem un viņu pieaugušajiem. Šis ir stāsts par mazo Klāru un Gaļas ķēniņieni, zaļu kaķi un aizslēgtu pulksteņtorni, divām jokainām ģimenēm, iztēles radītām karaļvalstīm, draudzību un nodevību, kā arī nebeidzamām uzvarām, kuras mums katram jāizcīna ik dienu. Šī pasaka atgādina – ikvienam no mums ir mazi un gaiši ieroči, ar kuriem cīnīties pret visu lielo, tumšo un bezjēdzīgo.

Tuvākās izrādes: 15., 16. un 17. decembris.

Izrādes "Gaiši zilais punkts" publicitātes attēls
Izrādes "Gaiši zilais punkts" publicitātes attēls

"Gaiši zilais punkts"

Sestdien, 16. decembrī, Ģertrūdes ielas teātrī pirmizrādi piedzīvos "Istabas teātra" kustību izrāde pusaudžiem "Gaiši zilais punkts", režisors Jānis Znotiņš, horeogrāfe Agate Bankava.

Tā ir kustību izrāde, kas bez vārdiem, bet ar kustības, mūzikas, scenogrāfijas, gaismas mākslinieciskajiem risinājumiem mēģinās empātiski iejusties pusaudža emociju pasaulē, apliecinot, ka katram pusaudzim un viņa izjūtām un emocijām ir vieta uz šīs pasaules.
"Gaiši zilais punkts" ir nosaukums fotogrāfijai, ko 1990. gada 14. februārī uzņēma NASA kosmosa kuģis "Voyager 1", kad tā devās ārā no Saules sistēmas. Zemeslode šajā attēlā ir mazs, gaiši zils punkts.

Tuvākās izrādes: 16. un 17. decembris.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti