«Dirty Deal Teatro» vedīs digitālā ceļojumā «Otrpus durvīm»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

“Dirty Deal Teatro” starptautiskā teātra projektā “Otrpus durvīm” aicinās “maldīties pilsētā, ko visi tik labi pazīstam, un atklāt, ko jaunu šīs ierastās trajektorijas var pavēstīt par mums pašiem”, informēja teātrī. Izrāde norisināsies 7. novembrī pulksten 20.30 tiešsaistes platformā “Zoom”.

“Otrpus durvīm” ir darbizrāde (“work in progress”) tiešsaistē latviešu un vācu valodās, kur starptautiska mākslinieku komanda no Latvijas un Vācijas meklēs to, kas šajā mainīgajā laikā un distancētajās attiecībās cilvēkus vēl bez vīrusa vieno. Projekts vienlaikus norisināsies Rīgā un Bonnā (Vācijā). Projekta pirmajā izpētes posmā mākslinieki dosies pilsētvidē kā klejotāji, novērotāji, aģenti, brīvdomātāji, viņi saskarsies ar vidi, izdzīvos un provocēs situācijas, atspoguļos savu ceļojumu tiešraidē.

Māksliniekiem pilsētvidē ar digitālo tehnoloģiju starpniecību pievienosies arī autori – Ivo Briedis un Lotārs Kitšteins (Lothar Kittstein), kuri, sekojot video tiešraidei, paralēli radīs tekstus, kas būs gan kā reakcija uz redzamo, gan instrukcija tālākām darbībām, gan neparedzama vārdu plūsma.

"Pirmā ideja radās pirmajā "lokdaunā", kad tiešām pilsētas bija tukšas. Tagad tuvojas otrs, kad varbūt būs līdzīga situācija.

Ceļojumi pa pilsētām, kurās pēkšņi ir izmirušas ielas, izmiruši restorāni – tā ir tēma, ko mēs no katras pilsētas atrādām.

Bet tas notiek simultāni – redzam gan Rīgu, gan citas pilsētas. Pašlaik strādājam ar Bonnu, bet zinu, ka ir plānā savienot arī ar Stambulu un citām Eiropas pilsētām," sacīja Briedis.

Ivo Briedis
00:00 / 00:32
Lejuplādēt

Izrādes pieteikumā teikts: “Kas notiek tur ārā, aiz mūsu aizslēgtajām durvīm? Kā mainījusies mūsu dzīve urbānajā telpā pēdējo deviņu mēnešu laikā? Kāds ir klimats starp cilvēkiem? Ar ko Rīgas ikdienas dzīve šobrīd atšķiras no Bonnas vai citām pasaules vietām? Šķiet, ka visu pasauli iespaido šis spēks, kas vienlīdzīgi skar visus, taču tā ietekme uz dažādām dzīves jomām ir atšķirīga.”

Izrādē mākslinieki meklē veidus, kā turpmāk veidot sarunu ar skatītājiem neatkarīgi no tā, kurā ģeogrāfiskā punktā katrs atrodas, lai par teātra skatuvi padarītu visu Eiropu un tālākā perspektīvā arī pasauli.

Izrādes radošo komandu veido mākslinieki no Latvijas un Vācijas – autori Ivo Briedis un Lotārs Kitšteins, mākslinieciskie vadītāji Franks Heuels (Frank Heuel) un Annika Leja (Annika Ley), dramaturgs Haralds Redmērs (Harald Redmer), Rīgas ielās dosies aktieris Jurģis Spulenieks un video māksliniece Elīna Matvejeva, savukārt Bonnu apceļot palīdzēs Dāvids Fišers (David Fischer) un Georgs Lenarcs (Georg Lennarz).

Producē “Fringe Ensemble: (Vācija) sadarbībā ar “Dirty Deal Teatro”. Projekts tapis ar “NRW Landesbüro Freie Darstellende Künste” atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti