Rīta Panorāma

Intervija ar Rīgas Ukraiņu vidusskolas direktoru Romānu Tilleri

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Izrāde par nepadošanos – "Neatlaidības spēles"

«Dirty Deal Teatro» iestudējums atspoguļos Latvijas delegācijas ceļu uz Tokijas paraolimpiskajām spēlēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Jaunā režisora Roberta Daubura izrāde "Neatlaidības spēles", kas pirmizrādi "Dirty Deal Teatro" piedzīvos 30. martā, sekos līdzi Daigas kā Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidentes darbam ar Latvijas delegāciju ceļā uz Tokijas paraolimpiskajām spēlēm, informēja teātra pārstāvji.

Daiga Dadzīte ir reālistiska optimiste, cilvēks ar asu humora izjūtu, kā arī dziednieces mazmeita. Tas rezultējis šķietamā superspējā, ko tuvākie sauc par Daigas raganismu. Izrāde atspoguļos problēmas, ar kurām  paraolimpisko spēļu delegācija saskaras – pasaules epidemioloģisko situāciju, elementāriem ikdienas sīkumiem, kā arī dažādu indivīdu un institūciju neizpratni par paraolimpiskā sporta specifiku.

Galveno lomu izrādē spēlēs aktrise Daiga Gaismiņa, bet dažādās lomās iejutīsies aktieris Agris Krapivņickis. Izrādes dramaturģijas autore ir Diāna Kondraša. Scenogrāfiju veidojusi Justīne Jasjukeviča, savukārt horeogrāfijas autore ir Gundega Rēdere, abas mākslinieces "Neatlaidības spēlēs" pievienosies aktieriem uz skatuves.

Izrādes radošā komanda atklāja: "Veidot izrādi par Daigu Dadzīti mūs pamudināja centieni saprast, kā tieši atrast spēku nenolaist rokas lielu problēmu un satricinājumu priekšā. Ir pietiekami daudz stipru cilvēku, un tad ir tādi, kas ir pilnīgi neticami spēcīgi. Daiga Dadzīte pārvarējusi ne vien personīgus šķēršļus, bet arī daudz sasniegusi pielāgotībā visiem Latvijas cilvēkiem ar invaliditāti, vienlaicīgi vadot vienu no spēcīgākajām paraolimpiskajām vienībām pasaulē."        

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti