Daugavpils teātrī pirmizrāde «Kā tā otra puse mīl»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

12.decembrī Daugavpils teātrī notiks Alana Eikborna lugas "Kā tā otra puse mīl" pirmizrāde Jura Joneļa režijā.

Britu dramaturga Alana Eikborna luga "Kā tā otra puse mīl" tulkota 30 valodās un iestudēta daudzos pasaules teātros, kas apliecina šī darba nozīmīgumu plaša kultūrtelpā. Tā ir paradoksāla komēdija, kurā azartiski, kontrastaini un asprātīgi tiek atklātas attiecību peripetijas un tas, kā patiesībā tā otra puse mīl.

Trīs pāru attiecības tiek atspoguļotas ikdienišķās, daudziem ļoti atpazīstamās un brīžiem neierasti komiskās situācijās, aktualizējot ļoti filozofiskas pārdomas par to, kā sabalansēt savas dvēseliskās, personiskās vajadzības ar ģimenes, sabiedrības noteiktām nepieciešamībām, kā ģimenes apstākļos, savstarpēji mijiedarbojoties, nepazaudēt sevi, saglabāt savu iekšējo pasauli komforta līmenī, vai un kā savienot tīru sirdsapziņu ar pārtikušu dzīvi. Izrāde rosina apjaust ģimenes lomu katra cilvēka dzīvē un iespējas, kā to pasargāt no ārējām ietekmēm, kurām nereti piemīt destruktīvs spēks.

Izrādi caurvij spēles motīvs - tā ir saspēle starp vīrieti un sievieti, spēle ar vārdiem un klusumu, cerībām un izmisumu, izlikšanos un patiesumu. Tā ir ritma spēle, kad izrādes temps tiek palēnināts ar stopkadriem, atklājot dvēselisko tuvību starp partneriem.

Iestudējuma vizuālais ietērps veidots popārta stilistikā, iezīmējot ironisku un rotaļīgu konkrētību, muzikālā ziņā iedzīvināti 50.gadu motīvi.

Izrādes "Kā tā otra puse mīl" režisors ir Juris Jonelis, scenogrāfija un kostīmi - Liene Pavlovska, muzikālais noformējums -  Pēteris Pāss, gaismas - Sergejs Vasiļjevs. Lomas izrādē atveido Māris Korsiets, Kristīne Veinšteina, Līga Ivanova, Maija Korkliša, Egils Viļumovs, Ritvars Gailums.

"Kā tā otra puse mīl" pirmizrāde notiks 12.decembrī, tuvākās izrādes - 13.decembrī un 30.janvārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti