Kultūras ziņas

"Tēlemanis tavernā" – baroka un tautas mūzikas saplūsme

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Valmieras Drāmas teātris uzsāk simtgades sezonu

Valmieras Drāmas teātris uzsāk simtgades sezonu

Novembrī tiks atzīmēta Valmieras Drāmas teātra simtgade. Oficiāli teātra 101. sezonas sākums 1. augustā ar tradicionālo kopsapulci un fotografēšanos pie Krodera ābeles jau noticis, bet nu teātris publiku iepazīstinājis plašāk ar svētku sezonas iecerēm un jauniestudējumiem.

Lai gan jau teju divus gadus teātrī notiek pārbūves darbi, valmierieši ir pierādījuši, ka tas nav šķērslis radīt augstvērtīgus iestudējumus, ko atzinīgi novērtē kritiķi un mīl skatītāji. Kā 24. augusta preses konferencē "Hanzas peronā" pauda teātra pārstāvji, jaunā svētku sezona solās būt īpaši jaudīga – tās fokusā būšot latviešu klasika un vīrieša koda apzināšanās. No Raiņa Jāzepa līdz Rozīša Valmieras puikām, no Atraitnes dēla līdz Belševicas stāstu varoņiem – jauniestudējumos tiks meklētas visdažādākās vīrieša šķautnes.

"Protams, būs arī sievietes, jo – kas gan ir vīrieši bez mātēm, sievām, mīļotajām un meitām, un tāpēc, man liekas, būs ļoti spēcīga sezona. Tā sezona ir lielā mērā mājās atgriešanās gaidīšana ar maziem svētkiem, un mazi svētki būs katra pirmizrāde, es tā ceru," sacīja Valmieras Drāmas teātra valdes locekle Evita Ašeradena.

Jau 5. oktobrī vieni no sezonas mazajiem svētkiem solās būt Raiņa lugas "Jāzeps un viņa brāļi" iestudējums Ineses Mičules režijā.

"Mans stāsts būs par cilvēka ceļu, par ceļu, ko šis indivīds vārdā Jāzeps iziet. Vīriešu cīņu man kā sievietei vienmēr ir interesanti vērot; vērot to maskulīno spēku, kas man nav dots, bet tas, kas notiek mēģinājumu procesos – daudz atklāsmes par to, cik fiziskais teātris, cik vārda teātris var būt spēcīgs, ja strādā ne tik daudz teksts, bet cilvēka ķermenis, un vīrieša ķermenis ir ļoti skaists, un man ir ļoti skaisti aktieri, un mēs laužam to lugu vaļā," par iestudējumu stāstīja režisore Inese Mičule.

Visi deviņi jaunie skatuves darbi arī šosezon tiks izrādīti Apaļajā zālē un "Kurtuvē".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti