Maijā Valmieras teātrī gaidāma Rūdolfa Blaumaņa lugas «Pazudušais dēls» pirmizrāde

Valmieras drāmas teātra Apaļajā zālē 22. maijā pirmizrādi piedzīvos Rūdolfa Blaumaņa luga "Pazudušais dēls" Reiņa Suhanova režijā, pavēstīja teātrī.

"Latviešu dramaturģijā "Pazudušais dēls" ir viens no spēcīgākajiem darbiem par jaunības un brieduma tikšanos. Man pašam privāti šajā lugā vecāku un bērnu attiecības liekas viens no svarīgākajiem jautājumiem. Kā divu bērnu tēvs es arī domāju, kā tas būs, kad palaidīšu viņus pieaugušo cilvēku dzīvē – kādas tajā brīdī būs emocijas, kļūdas un arī vainas brīži. Kopējos laimes brīžus, manuprāt, ne ar ko citu aizvietot nevar," ir pārliecināts Reinis Suhanovs.

Režisors uzskata, ka tajā brīdī, kad teātrī ienāk jauni aktieri, šīs lugas izvēle ir likumsakarīga. Reinis Suhanovs Blaumaņa dramaturģijas meistardarbu sauc par programmātisku un Valmieras drāmas teātrī iestudē jau otro reizi.

Izrāde par to, cik svarīgi ir izrunāties, vispār sarunāties. Tad var arī atliekt to egli, nenostiept klusuma un spīta "diegus" līdz traģēdijai. Par parādu atdošanu visās nozīmēs – krodziniekam, tēvam, dzīvei, sev. Šis akcents jaunajā interpretācijā režisoram ir īpaši svarīgs.

Izrādes radošajā ansamblī arī komponists Jēkabs Nīmanis, kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš, kustību māksliniece Linda Mīļā.

Lomās: Krišjānis Strods, Aksels Aizkalns, Aigars Apinis, Rūdis Bīviņš, Ieva Estere Barkāne, Gerda Embure, Mārtiņš Liepa, Māra Mennika, Sandis Runge, Diāna Krista Stafecka, Elīna Vāne, Aigars Vilims, Kārlis Dzintars Zahovskis.

Izrādi atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti