«Tā nav dzīve, tas ir kino» - 25 gadu jubilejā koncertē vīru vokālais kvartets «Harmonija Rīgai»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Rīgas Kultūras un atpūtas centra „Imanta” vīru vokālais kvartets “Harmonija Rīgai” aicina uz 25 gadu jubilejas koncertu “Tā navdzīve, tas ir kino”, kas notiks 31. martā  plkst. 15.00 VEF Kultūras pilī.

Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” vīru vokālā kvarteta “Harmonija Rīgai” sastāvā dzied Ārijs Šķepasts, Aldans Milzarājs, Salvis Sprūžs un Arnis Miltiņš. Ansamblis pazīstams kā pirmais, kas sāka Latvijā popularizēt barbershop (ang. – frizētava;  četrbalsīga a capella dziedāšana) mūzikas stilu. Kvarteta pirmsākumi ir meklējami 1993. gada Mūzikas un mākslas festivālā “Bildes”, kad džeza dziedātājs Laimis Rācenājs dalībai festivālā izveidoja pirmo barbershop stila kvartetu Latvijā, tādējādi popularizējot šo pasaulē tik iecienīto dziedāšanas stilu. 25 gadu darbības laikā ansambļa “Harmonija Rīgai” sastāvs ir nedaudz mainījies, un jubilejas koncertā kā viesi piedalīsies arī tā radītājs Laimis Rācenājs un bijušais dalībnieks Kaspars Ādamsons, kā arī – Ieva Sutugova, Annija Ādamsone, Laima Miltiņa un Elīna Čampere.

Koncerta pirmā daļa tiks veltīta barbershop mūzikai – apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt kvarteta vēsturisko “zelta klasiku” dažādos tā dziedātāju sastāvos. Tas būs atraktīvs ieskats kolektīva daiļradē, tam nozīmīgās un iemīļotās dziesmās, kas skanējušas ansambļa sniegumā Latvijā un citur Eiropā.

Koncerta otrajā daļā būs skatāms muzikāls koncertuzvedums “Tā nav dzīve, tas ir kino”, kura pamatā ir dziesmas un mūzika no tautā iemīļotām un pasaulē plaši pazīstamām kinofilmām.  Par koncerta muzikālo pavadījumu rūpēsies instrumentālā grupa – Jānis Miltiņš (taustiņinstrumenti), Dmitrijs Tarasovs (ģitāra) Norberts Skraucis (basģitāra) un Viesturs Samts (bungas).   Ieeja 5,00 EUR, biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs (to skaitā arī VEF kultūras pils “Biļešu paradīzes kasē”)  un internetā.  

Projektu atbalsta Rīgas Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti