Starptautiskas turnejas ietvaros Rīgas Sv. Pētera baznīcā uzstāsies kamerkoris «Sanmarīno kamerdziedoņi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Piektdien, 22. martā, plkst. 18.00, starptautiskas turnejas ietvaros ar koncertu Rīgas Sv. Pētera baznīcā uzstāsies “Sanmarīno kamerdziedoņi” (San Marino Chamber Singers) no ASV diriģentes Tamijas Aldermanes (Tammi Alderman) vadībā. Pateicoties labdaru atbalstam, ieeja koncertā būs bez maksas.

“Sanmarīno kamerdziedoņu”  izpildījumā skanēs gan sakrālās, gan dažādu laiku un komponistu laicīgās kormūzikas skaņdarbi, informēja koncerta rīkotāji. Koncerta programma būs iedalīta četrās tematiskās daļās – “Par mātēm un tēviem”, “Par dzīves ceļiem”, “Par vēlmēm un sapņiem” un “Par ardievām”. 

Tajā galvenokārt dzirdēs amerikāņu komponistu skaņdarbus, bet īpaši koncertiem Latvijā un Igaunijā koris repertuārā iekļāvis arī izcilā latviešu sakrālās mūzikas komponista Riharda Dubras “Ave Maria” un igauņu komponista Arvo Perta kompozīciju “Svētā Dievmāte”.

"Sanmarīno kamerdziedoņi" lepojas ar vairāk nekā 40 gadu senām mūzikas tradīcijām skaistajā Dienvidkalifornijā. Nemainīgi augstais līmenis un izcilās kormūzikas tradīcijas ir ļāvušas kamerkorim kļūt par vienu no labākajiem koriem Kalifornijā, atnesot tam neskaitāmus apbalvojumus, tostarp uzstāšanos Amerikas Koru asociācijas nacionālajās konferencēs un lielākajos Amerikas koru festivālos kā rezidējošajiem māksliniekiem. 

Kamerkora repertuārā ir visu laiku un žanru kormūzika, un viņi regulāri koncertē dažādās pasaules valstīs, tostarp, Prāgas Svētā Vīta katedrālē, Budapeštas Māķāša katedrālē un Dublinas Svētā Patrika katedrālē. 

Kora diriģente Tamija Aldermane (Tammi Alderman) ir Sanmarīno vidusskolas kormūzikas un vokālās mūzikas katedras vadītāja. Jau vairāk nekā 15 gadu Aldermane vada koledžas, vidusskolas un pamatskolas korus Kolorado un Kalifornijā. 

Viņas kori pastāvīgi saņem augstākos novērtējumus gan vietēja, gan valsts mēroga festivālos un konkursos. Kori Aldermanes vadībā ir koncertējuši Baltijas valstīs, Centrāleiropā, Īrijā, Kanādā, Spānijā, Portugālē, Vācijā, Austrijā un Ķīnā. Katru gadu studenti no viņas vadītajiem koriem tiek izraudzīti dalībai reģionālajos, štata un valsts līmeņa dižkoros.

Aldermane ir Amerikas Koru direktoru asociācijas Kalifornijas valdes priekšsēdētāja. Viņa ir bijusi arī vidusskolas dižkoru priekšsēdētāja, jauniešu un studentu aktivitāšu koordinatore un Dienvidkalifornijas Vokālās asociācijas vidusskolu dižkoru viceprezidente. Viņa aktīvi darbojas arī vietējā mērogā – ir “Long Beach Camerata Singers” diriģenta vietniece un ir uzstājusies kopā ar “Donald Brinegar Singers”, Losandželosas Baha festivāla kori, Svētā Jorkas Vilfrīda bīskapa baznīcu, Losandželosas Pirmo draudzes baznīcu un “USC Chamber Singers” gan kā diriģente, gan kā soliste. Viņa bieži tiek aicināta piedalīties koru sesijās un festivālos visā Amerikas dienvidrietumu reģionā kā žūrijas locekle, viesdiriģente un kormūzikas eksperte.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti