Rīta Panorāma

Intervija ar Ilzi Viņķeli un Valdi Skujiņu

Rīta Panorāma

Intervija ar Daci Vilni

Intervija ar Rihardu Endriksonu

«Skaņu meža» rīkotājs: Festivālam šogad liela atsaucība

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

No 13. līdz 16.oktobrim notiek nepieradinātās mūzikas festivāls "Skaņu mežs 2016". Kā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" norāda festivāla rīkotājs Rihards Endriksons, festivālam šogad ir liela piekrišana no klausītāju puses.

"Iespējams, mums drīz nāksies slēgt biļešu tirdzniecību, jo mūzikas nams "Daile" vairs nespēs uzņemt tik daudz apmeklētājus," saka festivāla rīkotājs.

"Skaņu meža" programma šogad sastāv no 21 priekšnesuma - to ilgums robežosies no piecpadsmit minūtēm līdz piecām stundām, un seši no tiem būs audiovizuāli.

13.oktobrī festivāls tiks atklāts ar īpašu bezmaksas pasākumu "Rīgas biržas" ātrijā, kur amerikāņu laikmetīgās mūzikas pianists R. Endrjū Lī izpildīs piecas stundas garo komponista Denisa Džonsona darbu "November" (1959), kas tiek uzskatīts par, iespējams, pašu pirmo minimālisma kustības kompozīciju.

14. un 15.oktobrī festivāls noritēs mūzikas namā "Daile". Šo divu koncertvakaru redzamākie viesi ir eksperimentālā hiphopa mākslinieks Zebra Katz, grupa "King Midas Sound + Fennesz", psihedēliskā drīmpopa projekts "Tropic of Cancer", viens no "jaunās sarežģītības" pamatlicējiem, komponists Maikls Finisijs, frīdžeza ikona Čārlzs Geils, tumšā tehno projekts "Vatican Shadow" un vairāki citi.

Notiks arī komponistes Santas Ratnieces stīgu kvarteta "Silsila" Latvijas pirmatskaņojums.

Abos vakaros piedalīsies vairāki mākslinieki no "Skaņu meža" līdzkoordinētās Eiropas novatoriskās mūzikas platformas "SHAPE". Tāpat ar diviem koncertiem tiks atzīmēta arī britu bundzinieka Rodžera Tērnera 70. jubileja.

Sadarbojoties ar Gētes institūtu Rīgā un saņemot atbalstu no Federatīvās Vācijas Ārlietu ministrijas, 16. oktobrī festivāls dosies izbraukumā ārpus Rīgas, un Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā piedāvās improvizētāja Tomasa Lena un elektroniskās mūzikas producenta M.E.S.H. priekšnesumus.

12.novembrī pēc teju mēnesi ilga pārtraukuma "Skaņu mežs" atgriezīsies mūzikas namā "Daile", kur uzstāsies nozīmīgais britu IDM duets "Autechre" no izdevniecības WARP - mūziķi, uz kuru viesošanos Rīgā festivāls cerējis jau kopš saviem pirmsākumiem. Tāpat Rīgā viesosies arī norvēģu eksperimentālās mūzikas grupa "Supersilent".

Festivāla "Skaņu mežs" programma pieejama mājas lapā skanumezs.lv.

Latvijas Radio raidījuma "Kultūras Rondo" saruna ar Endriksonu:

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti