Koncerti, kuros sasildīties. Pasākumu izlase nedēļas nogalei

Rudenim piestāvošās Rutuļa, Meloni un Skuteļa serenādes birs kā lapas Talsos un Dobelē, "Menuets" svinēs 55 gadus Ventspilī, bet "Auļi" auļos "Deviņvīru spēkā" VEF Kultūras pilī. Ko šajās brīvdienās apmeklēt populārās kultūras cienītājiem, stāsta Latvijas Radio 5 direktors, mūziķis Kārlis Kazāks.

Koncerti, kuros sasildīties. Muzikāla izlase nedēļas nogalei
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Grupa "Zāle"

Sabiles Mākslas un kultūras centrs, 6. oktobris

Brauciet uz "Stirnubuku" laicīgi! Vakarā pirms skriešanas seriāla desmitgades pasākuma Sabilē būs baudāms grupas "Zāle" koncerts. Grupa izdevusi divus albumus – "Viņa" (2015) un "Viņš" (2016), kā arī nupat pabeigusi darbu pie trešā albuma, kas nāks klajā vēl šomēnes. Kaut kas no folkloras, kaut kas no dziesminieku skanējuma un alternatīvās mūzikas savdabīgā sajaukumā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Čigānu dvēseles ugunskurs

Krāslavas Kultūras nams, 6. oktobris

Organizētāji sola muzikālu izrādi ar atpazīstamām dziesmām, košiem tērpiem un patiesu čigānu dvēseles sajūtu. Ukrainā dzimusī latviešu dziedātāja Sofi Kabo, lietuviešu solists un vijolnieks Enriko Klinčs, kā arī romu mūzikas ģitārists, dziedātājs Agris Ričs no Riču ģimenes. Būšot arī dejas īstā čigānu gaumē. Interesanti, vai pasākumā būs notverama tā smalkā un dedzinošā čigānu mūzikas stīga? Muzikālais šovs šajā nedēļas nogalē būs notverams arī Cēsu "Cata" kultūras namā un Salaspilī, un vēlāk arī daudzviet Latvijā.

"Skaņu mežs 2023"

Hanzas Perons Rīgā, 6., 7., 8. un 10. oktobrī 

Festivāls "Skaņu mežs" ir vieta mūzikai, kur daudzi no mums mūziku, iespējams, nesadzird. Eksperimentāli, savdabīgi, negaidīti un pat ekstrēmi mūzikas un mākslas projekti no visas pasaules. Paklausieties, kā ar elektroniskajām skaņām un bungu mašīnām plosās japāņu "Violent Magic Orchestra", kā skaņas pludina "Debit" no Meksikas, kā ar runātu tekstu rotaļājas mūsu pašu "Orbīta" vai Navaho indiāņu pēctecis vai "Pulicera" balvas mūzikā ieguvējs Reivens Čakons. Tad, iespējams, gūsiet priekšstatu par tām robežām skaņu pasaulē, kuras kopā ar māksliniekiem būs iespējams meklēt "Skaņu mežā".

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

"Zemītis. Kaspars Zemītis. 50 atspulgi"

Bauskas Kultūras centrs, 7. oktobris

Kaspars Zemītis ir labi iekārtojies – viņš uz skatuves talkā var aicināt savus dēlus Mārtiņu Matīsu, Kārli un Jēkabu Robertu. Ap Kaspara virtuozajiem ģitāras aranžējumiem vīsies ģimeniska kopā muzicēšana un sadzīviskas sarunas visplašākajā emociju gammā. Bet aizrunāties Kaspars nedrīkstēs, jo nākamajā dienā 13.00 kopā ar Daumantu Kalniņu jākoncertē brīnišķīgā Rankas muižas kompleksa telpās.

50 Cent – "The Final Lap Tour"

Arēna Rīga, 9. un 10. oktobris

Hiphopa mūzikas klausītājiem un ne tikai. Tik lieli vārdi uz Latviju nebrauc bieži. Superslavenais reperis un arī aktieris 50 Cent arī abos Latvijas koncertos ir pierunājis pievienoties savu senu paziņu un hiphopa grandu Busta Rhymes. 50 Cent mūzika ir novērtēta gan ar "Grammy", gan "Billboard", "World music" un neskaitāmām citām ietekmīgākajām balvām mūzikas pasaulē. Pats 50 Cent šo tūri uztver kā atskatu uz paveikto. Un paveikts ir tiešām ļoti daudz. To zina arī igauņi un lietuvieši – cilvēku būs daudz!

Shipsea. Siltā gaismā

Aizkraukles Kultūras centrs, 11.oktobris

Jānis šoruden Latvijā muzicē reti, jo uzsācis mūzikas zinību papildināšanu Stokholmā. Aizkrauklē Jāņa mūziku papildinās Unas Danielas balss un pieskārieni elektroniskās mūzikas rīkiem, kā arī stīgu kvartets. Šādā skanējumā būs iespējams izbaudīt gan Jāņa paša zināmā skaņdarbus, gan skaistākās melodijas, ko savulaik radījuši Imants Kalniņš, Keita Buša, Pīters Geibriels.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti