«Rīgas ritmi 2020» saņēmis Eiropas festivālu kvalitātes zīmi «EFFE Label»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Novērtējot tā māksliniecisko programmu un organizatoriskās kvalitātes, kā arī nozīmību starptautiskajā apritē, Eiropas festivālu asociācija piešķīrusi festivālam “Rīgas ritmi 2020” prestižo kvalitātes zīmi “EFFE Label”, medijus informē festivāla pārstāvji.

EFFE jeb “Europe for Festivals, Festivals for Europe” ir Briselē bāzēta Eiropas festivālu asociācijas programma, ko atbalsta Eiropas Komisija un Eiropas Parlaments. “EFFE Label” piešķiršanu izvērtē starptautiska ekspertu grupa, vērtējot dažādus festivāla kvalitātes standartus. “EFFE Label” piešķiršana garantē festivāla iekļaušanu Eiropas festivālu tīklā FestivalFinder.eu, kas sniedz informāciju labas mūzikas cienītājiem un masu medijiem par pasākumiem 45 Eiropas valstīs, skaidro “Rīgas ritmu” pārstāvji.

Reizi divos gados tiek pasniegtas arī “EFFE Label” balvas. Šogad apbalvošana notiks Eiropas festivālu asociācijas rīkotajā ikgadējā Mākslas festivālu samita laikā, kas notiks no 23. līdz 25. novembrim Golvejā, Īrijā. Šis samits ir nozīmīgākā regulārā festivālu organizētāju tikšanās pasaulē. 

“Šīs ikviena festivāla kārotās kvalitātes zīmes piešķiršana ir lieliska dāvana “Rīgas ritmu” 20 gadu jubilejā,” prieku neslēpj “Rīgas ritmu” mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns.

“Īpaši nozīmīgu “EFFE Label” saņemšanu šobrīd padara tas, ka esam nolēmuši tomēr nepadoties, pielāgojot festivāla saturu esošajai krīzes situācijai koncertu tirgū. Rīga bez mūzikas nepaliks!”

Festivāls, kā bija plānots, notiks jūlija sākumā, liekot uzsvaru uz vietējiem džeza un improvizatoriskās mūzikas māksliniekiem un lielo ārzemju zvaigžņu koncertus pārceļot uz gada beigām. Par izmaiņām programmā tiks ziņots tuvākajā laikā.

Divās desmitgadēs festivālā “Rīgas ritmi” notikuši vairāk nekā 1000 koncerti, kuros uzstājušies apmēram 600 pasaules mūziķi, ieskaitot tādus dižgarus kā Bobijs Makferins (Bobby McFerrin), Pets Metenijs (Pat Metheny), “Take 6”, Ričards Bona (Richard Bona), “Medeski Martin & Wood”, Daiena Šūra (Diane Schuur) un citi. Tajā pašā laikā allaž liels uzsvars likts arī uz jauno mūziķu izglītošanu, rīkojot pasaules līmeņa zvaigžņu vadītas meistarklases. Festivāla idejas autors ir Māris Briežkalns.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti