Kultūras rondo

Pētnieks Pēteris Birkerts. Nelaime kā laimes sastāvdaļa

Kultūras rondo

Pētnieks Pēteris Birkerts. Darba saskaņa ar vārdiem un darba tikumu

Andrejs Osokins aicina uz pirmo "Osokina mini festivāls @152"

Rīgā notiks pirmais «Osokina mini festivāls @152»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Divās nedēļas nogalēs – maija beigās un jūnija sākumā – notiks pirmais "Osokina mini festivāls @152" Rīgā, kurā uzstāsies Latvijas mākslinieki Andrejs Osokins, Chris Noah, Katrīna Gupalo, Rihards Lībietis un Erna Daugaviete, Vladislavs Nastavševs un citi, medijus informē organizatori.

Ideja par festivālu pianistam Andrejam Osokinam bijusi jau vairākus gadus, bet realizējusies tieši tagad kā atkalsatikšanās svētki ar saviem klausītājiem. "Katrs mūzikas gardēdis koncentrētā veidā saņems mākslas kvintesenci – kultūras un mūzikas trieciendevu pēc ieilgušās klusuma pauzes," stāsta pianists Andrejs Osokins.

Festivāla pirmajā dienā 29. maijā notiks Chris Noah un Katrīnas Gupalo akustiskais koncerts, kurā skanēs abu jauno mūziķu oriģinālkompozīcijas, 30. maija vakarā klausītāji dzirdēs Andreja Osokina uzstāšanos, savukārt svētdien, 31. maijā, uzstāsies ģitārists Rihards Lībietis kopā ar čellisti Ernu Daugavieti.

Otrās nedēļas nogales programmu organizatori izziņos atsevišķi. Vairāk par programmu lasāms festivāla mājaslapā.

Ar šo festivālu Rīgā, Brīvības ielā 152, atklāj jaunu klavieru salonu. Andrejs Osokins Latvijas Radio raidījumā "Kultūras Rondo" stāsta, ka uzzinot par topošo klaviersalonu, viņš nācis ar ideju, ka vajag atvērt skaisti un sarīkot festivālu.

"Intīma atmosfēra un ļoti skaista vieta. Domāju, ka klausītājiem būs liels prieks atkal tikties ar mūziku dzīvajā," jauno koncertvietu raksturo Andrejs osokins.

Salons atrodas netālu no Cēsu un Brīvības ielas krustojuma

"Urbānistiska vieta, mazliet atgādina Londonu, manas mācības tur. Šis klavieru salons ir kā pērlīte šajā urbānismā," vērtē Andrejs Osokins.

Festivāla rīkotāji norāda, ka pieejamo biļešu skaits ir ierobežots un katru koncertu apmeklēt varēs tikai 20 klausītāji.

KONTEKSTS: 

Ārkārtējo situāciju Covid-19 dēļ Latvijā izsludināja 12. martā. Tās laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu, tai skaitā aizliegti visi publiskie pasākumi un ierobežota pulcēšanās.

Vēlāk ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9. jūnijam, bet ir mīkstināti iepriekš noteiktie striktie ierobežojumi - atļauta pulcēšanās līdz 25 cilvēku lielām grupām, ievērojot divu metru distanci.

No 12. maija pakāpeniski atsāk darboties muzeji, bibliotēkas, privātās kultūrvietas un var notikt nelieli kultūras pasākumi gan iekštelpās, gan ārtelpās. Kultūras iestādēm noteikti dažādi sanitārie protokoli, kas jāievēro, atsākot darbu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti