Kultūras ziņas

Grāmata bērniem "Kate, kas gribēja kļūt par vectēvu"

Kultūras ziņas

Gustava Zemgala personības šķautnes Esplanādē

Elektroniskās mūzikas skate Rīgā

Rīgā notiek elektroniskās mūzikas skate «Culture Trucking»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ar mērķi apvienot alternatīvās un elektroniskās mūzikas kopienas, kam pandēmijas dēļ pēdējais gads bijis salīdzinoši kluss, šodien Eiropas tūres ietvaros Rīgā ieradās ceļojošā kultūras fūre “Culture Trucking”. Tā pārstāv populāru Berlīnes naktsklubu “Sisyphos”. Elektroniskās mūzikas cienītāji 11. augustā pulcēsies īpašā Latvijas elektroniskās mūzikas skatē, kur uz divām skatuvēm būs iespēja dzirdēt 18 šī žanra mūzikas grupu uzstāšanos. Pasākums notiks kādreizējā aviācijas augstskolas teritorijā Ķīšezera krastā, kur šobrīd mājo un darbojas Dzīves kvalitātes dizaina institūts.

Berlīnes naktskluba “Sisyphos” pārstāvis Julians Uedels stāsta: “Covid pandēmija kļuva par lielu kultūras lokdaunu, visi mani kontakti un sadarbības tika iesaldētas, tāpēc šīs tūres ideja bija parādīt, ka kultūra nav mirusi, padarīt to atkal redzamu. To mēs šeit cenšamies izdarīt, un tas ir lielas sadarbības rezultāts, ir iesaistītas ļoti daudzas kopienas. Mūsu lielā ideja ir izveidot stabilu platformu nākamajiem gadiem, kopā meklēt risinājumus, apzināties, ka, dzīvojot Berlīnē vai Rīgā, mums ir līdzības, mēs esam saistīti. Mēs gribējām būt droši, ka varam atkal stiprināt šīs saites.”

Latvijas elektroniskās mūzikas skatē uzstāsies 18 dažādas grupas un mūziķi. To vidū tādi mākslinieki kā Evija Vēbere, Ausma, Symbionica, Platons Buravickis un Deniss Paškevičs.

“Mums ir divas skatuves. Viena ir dzīvā skatuve, kurā dzīvajā tiek izpildīta elektroniskā mūzika. Un otra mums ir dīdžeju skatuve. Un šajā skatuvē man ir liels prieks, ka spēlēs Ausma, kas ir jauna, uzlecoša “dīdžejiene”. Gribētu vēl izcelt, mums ir tāds Kirha – Intars Kirhners no Liepājas. Viņš arī ļoti interesantu mūziku sāk taisīt,” atklāj pasākuma rīkotājs Dāvis Kaņepe.

Organizatori sadarbojas ar Latvijā radītas skaņu tehnikas ražotājiem, dodot iespēju plašāk iepazīt Latvijas mūzikas inženieru veikumu. Savukārt elektroniskās kultūras fūre Baltijas tūres ietvaros piestās septiņās pilsētās. Par katras pilsētas naktsdzīvi un elektroniskās mūzikas aktivitātēm “Culture Trucking” video komanda uzņems dokumentālo filmu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti