Apvienība «Gas Of Latvia» nāk klajā ar jaunu albumu un Katrīnas Neiburgas veidotu videoklipu

Ierakstīts jauns "Gas Of Latvia" albums "Saules sirds", kuru skaņu platē un straumēšanas platformās publicējusi izdevniecība "Naba music/ Melo records" ar mākslinieku Miķeļa Fišera un Kirila Kirasirova veidoto vāku. 

"Saules sirds" mūziku sarakstījis Andris Indāns ar dzejnieku Arvja Viguļa, Ievas Vieses un Kikōne dzeju. Albuma ierakstos Indānam pievienojušās Anna Fišere (balss) un Undīne Balode (čells), un šajā sastāvā tas ir jau otrais "Gas Of Latvia" albums pēc 2015. gadā publicētā "Swan Lake", kas ieguva "Zelta mikrofona" balvu elektroniskās mūzikas kategorijā.

Kā stāsta mākslinieki, "Saules sirds" ir kara un pasaules pārbūves laika albums par karali, kura impērijas robežas sākas tur, kur sāp, par viņa prombūtni, ar kuru ir piepildīta visa pasaule. Par dārziem, kur pat tumsā augsne turpina smagi strādāt. Par rozi, kuras vienīgais ērkšķis aug uz iekšu.

Vienai no albuma dziesmām "Pieliec pirkstu pie lūpām" māksliniece Katrīna Neiburga sadarbībā ar operatoru Antonu Graudu radījusi videoklipu, kuru producējis Aksels Kaulakāns, bet frizūras un grimu veidojis Kristians Aglonietis. 

Ar nosaukumu "Gas of Latvia" skaņas mākslinieks un komponists Andris Indāns kopš 1997. gada viens vai dažādos sastāvos ierakstījis piecpadsmit eksperimentālās elektroniskās mūzikas albumus.           

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti