Radošo personu atbalstam notiks trīs labdarības autokoncerti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jūnija sākumā tirdzniecības centra “Domina Shopping” jumta stāvvietā norisināsies trīs labdarības autokoncerti, kuros muzicēs grupas “Carnival Youth”, “Dziļi violets”, “Dakota”, “Ducele” un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) klaviertrio, medijus informē organizatori.

Labdarības koncertu mērķis ir atbalstīt projektu “Dots devējam atdodas”, tāpēc visi līdzekļi par iegādātajām biļetēm tiks novirzīti radošo jomu pārstāvju atbalstam, kuri Covid-19 izraisītās krīzes dēļ palikuši bez iztikas līdzekļiem.

Grupa "Carnival Youth"
Grupa "Carnival Youth"

Grupas “Carnival Youth” un “Dziļi violets” uzstāsies ceturtdien, 4. jūnijā, grupas “Dakota” un “Ducele” uz skatuves kāps piektdien, 5. jūnijā, bet sestdien, 6. jūnijā koncertēs Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra klaviertrio, kura sastāvā jau 10 gadus spēlē Indulis Cintiņš, Dace Zālīte-Zilberte un Mārtiņš Zilberts.

Grupa "Dziļi violets"
Grupa "Dziļi violets"

“Labdarības pasākumu organizēšana un atbalstīšana “Dominai” ir bijusi nozīmīga vienmēr. Arī projektu “Dots devējam atdodas” informatīvi atbalstījām jau tā pirmajā posmā, kad, uzsākot ziedošanas kampaņu, portālā LSM.lv tiešraidēs bija vērojami ziedojumu pop-up vakara šovi ar dažādu Latvijā zināmu radošo personību uzstāšanos. Tādēļ līdz šim nebijis notikums – labdarības autokoncerti uz ''Dominas'' jumta, ir mūsu ilgi lolots un gaidīts notikums. Mums ir svarīgi atbalstīt savus līdzcilvēkus, it īpaši šajā sarežģītajā laikā. Šobrīd daudzās nozarēs strādājošie izjūt milzum lielas pārmaiņas – radošo profesiju pārstāvji, kā, piemēram, mūziķi, aktieri, mākslinieki, ir vieni no tiem, kuri ārkārtas situācijas dēļ jūtas īpaši smagi. Baudot daudzveidīgu mūziku klātienē, saulrietā ar lielisku panorāmas skatu, turklāt droši un visiem aktuālajiem priekšrakstiem atbilstoši, ar mūsu visu atbalstu varam palīdzēt Latvijas kultūras jomā strādājošajiem izdzīvot,” komentē t/c “Domina Shopping” direktore Dina Bunce.

Grupa "Dakota"
Grupa "Dakota"

“Bieži kultūras darbinieki darbojas “idejas vārdā”, un viņu ienākumi jau miera laikos ir uz izdzīvošanas robežas. Absurdi, bet tieši šo personu radītie materiāli ir tie, kuri mums šajā laika posmā ļauj pavadīt mūsu ikdienu mentālā harmonijā, jo to saražotie darbi – grāmatas, filmas, mūzika un izrādes - ir tie, kurus mēs patērējam visvairāk.

Mēs mīlam un labprāt patērējam vietējo kultūru, balsojot par to ar savu naudu, tāpēc izlēmām veidot šo ziedošanas kampaņu, kas gan vāc ziedojumus, gan pievērš uzmanību neaizsargātajam kultūras cilvēka stāvoklim neparedzētos apstākļos,”

uzsver “Dots devējam atdodas” radošā direktore Una Rozenbauma.

LNSO klaviertrio
LNSO klaviertrio

Ziedošanas kampaņa “Dots devējam atdodas” sniedz iespēju katram, kurš to vēlas, pateikties radošajiem cilvēkiem, kuri krīzes dēļ nevar nopelnīt sev iztiku. Projektam iespējams ziedot portālā ziedot.lv.

KONTEKSTS: 

Ārkārtējo situāciju Covid-19 dēļ Latvijā izsludināja 12. martā. Tās laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu, tai skaitā aizliegti visi publiskie pasākumi un ierobežota pulcēšanās.

Vēlāk ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9. jūnijam, bet ir mīkstināti iepriekš noteiktie striktie ierobežojumi - atļauta pulcēšanās līdz 25 cilvēku lielām grupām, ievērojot divu metru distanci.

No 12. maija pakāpeniski atsāk darboties muzeji, bibliotēkas, privātās kultūrvietas un var notikt nelieli kultūras pasākumi gan iekštelpās, gan ārtelpās. Kultūras iestādēm noteikti dažādi sanitārie protokoli, kas jāievēro, atsākot darbu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti