Pasaules koru olimpiāde: Sakrālās mūzikas trīs dažādas nozares

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Tieši pēc nedēļas Rīgā sāksies Pasaules koru olimpiāde, viens no vērienīgākajiem „Rīga 2014” notikumiem. Tajā piedalīsies gandrīz 500 koru no vairāk nekā 70 valstīm, pulcējot Rīgā aptuveni 27 000 dalībnieku. 

Latvijas Radio  rubrikā turpina iepazīstināt ar kategorijām, kādās kori sacentīsies un kuras kopumā būs 29. Šoreiz olimpiādes mākslinieciskais vadītājs Romāns Vanags stāsta par sakrālās mūzikas un garīga satura mūzikas kategorijām.

„Sakrālajā mūzikā mums ir iespējas korus klausīties trīs dažādās nozarēs,” stāsta Vanags. „Viena ir sakrālā mūzika, ko labi zina Latvijā, un tā ir tā sauktā konfesiju mūzika - liturģiska mūzika, kam pamatā ir tradicionāli sakrāli teksti, piemēram „Ave Maria”, „Ave Verum” un tamlīdzīgi,” skaidro Vanags.

„Otrā nozare ir sakrālā mūzika ar pavadījumu. Tas arī mums ir ļoti saprotami, jo tā ir šī pati mūzika, tikai nevis „a capella”, bet ar dažādiem pavadījumiem - ar ērģelēm, klavierēm un citiem instrumentiem,” stāsta Vanags.

„Trešā nozare ir specifiska un mums mazāk zināma, tā ir reliģiju mūzika. Kori tur darbojas savas tautas reliģiju ietvaros, kas nāk no pagāniskajām saknēm,” atklāj olimpiādes mākslinieciskais vadītājs.

Olimpiādes laikā ikvienam interesentam koru sacensībai būs iespēja arī sekot līdzi.  Sakrālās mūzikas un garīga satura mūzikas konkursi notiks Svētā Pētera baznīcā un Svētā Jāņa baznīcā, kā arī Lielajā ģildē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti