Noskaidroti LTV konkursa «Radīti mūzikai 2» dalībnieki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Noslēdzoties šī gada Latvijas Televīzijas (LTV) konkursa “Radīti mūzikai” otrās sezonas dalībnieku atlasei, kompetenta žūrija ir izvēlējusies astoņus topošos akadēmiskās mūzikas virtuozus, kuri no 1.marta svētdienu vakaros LTV1 ēterā apburs skatītājus un klausītājus ar savu muzikālo meistarību un personības šarmu. 

Dalībnieku atlase ir pierādījusi, ka Latvija ir bagāta ar talantīgiem jauniešiem, jo konkursanti pārstāv gandrīz visus Latvijas novadus, norāda konkursa rīkotāji. Konkursa žūrija apliecina – skanēs skaisti un daudzsološi.

Konkursa “Radīti mūzikai” otrās sezonas jaunākie konkursa dalībnieki ir 15 gadus vecie Miks Akots un Marta Balode. Miks ir Alsungas vidusskolas 9.klases skolnieks un klasiskās ģitāras spēli apguvis Alsungas mūzikas skolā. Jaunais mūziķis iecerējis turpināt mācības Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolā un apgūt klasiskās ģitāras spēli tikpat spoži, kā šī instrumenta virtuozi Latvijā – Kaspars Zemītis un Aivars Hermanis. Savukārt Marta klavierspēlei ir pievērsusies jau no piecu gadu vecuma, jo mājās vienmēr skanējusi klaviermūzika.Šobrīd meitene to apgūst un pilnveido Carnikavas mūzikas un mākslas skolā. Jaunā pianiste jau tagad apzinās, ka viņas ceļš vienmēr būs saistīts ar mūziku un viņa vienmēr ar prieku sēžas pie sava mūzikas instrumenta.

Akordeoniste Anna Marija Ivana (19) ir beigusi Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolu. Šobrīd mūziķe strādā Rīgas Krievu teātrī, jo vēlas būt tuvāk mākslai un mūzikai. Jaunā māksliniece pašreiz akordeona spēli pilnveido pašmācības ceļā, taču viņas sapnis ir iestāties Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA).

Gulbeniete Sabīne Krilova (21) bērnu mūzikas skolā sākotnēji apguva klavierspēli, taču pēc 9.klases absolvēšanas, iestājoties Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolā, sāka apgūt vokālo dziedāšanu. Izvēle starp klavierspēli un dziedāšanu neesot bijusi viegla, taču nu jau Sabīne mācās JVLMA 2.kursā un dzied Latvijas Nacionālās operas korī.

Sniedze Prauliņa (24) JVLMA maģistrantūras programmas 2.kursā apgūst flautas spēli. Jaunā mūziķe apmaiņas programmas ietvaros ir mācījusies arī Māstrihtas mūzikas konservatorijā Nīderlandes karalistē, kā arī pilnveidojusi flautas spēli vairākās meistarklasēs pie Eiropas pedagogiem. Sniedzei vislabāk patīk izpildīt tos skaņdarbus, kas ļauj iztēloties un ieraudzīt stāstu.

Saksofonists Aigars Raumanis (18) dzīvo Carnikavas novadā. Sākotnēji viņš bija pievērsies klavierspēlei, taču pēc diviem gadiem viņam iepatikās saksofons. Kā pats Aigars saka: “Saksofons vienkārši ir foršāks!” šobrīd Aigars mācās Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolā, un par viņa saksofona spēles paraugu ir kļuvis viņa pedagogs Oskars Petrauskis.

Otrs konkursa “Radīti mūzikai” saksofonists Kristaps Vanags (22) nāk no Smārdes. Saksofona spēli viņš šobrīd apgūst Jūrmalas Mūzikas vidusskolā, taču šo mūzikas instrumentu viņš izzina jau kopš 12 gadu vecuma, kad pēc balss lūzuma vairs nevarēja dziedāt. Kristapa divas lielākās aizraušanās ir mūzika un vēsture. Viņš jau ir ieguvis absolvējis Latvijas Universitātes (LU) Vēstures un Filozofijas bakalaura programmu un nākotnē ir nolēmis studēt JVLMA un turpināt apgūt vēsturi LU maģistrantūras programmā.

Cēsiniece Egija Veldre (21) flautas spēli apgūst JVLMA 2.kursā. Šo mūzikas instrumentu jaunā māksliniece spēlē jau no astoņu gadu vecuma, lai gan sākusi par to sapņot jau pēc kāda vieskoncerta noklausīšanās bērnudārzā. Atšķirībā no citiem konkursa dalībniekiem Egijai piemīt pārsteidzoša saderība ar flautu, lai gan neviens viņas ģimenē nav saistīts ar mūziku.

Vairāk informācijas par šovu un dalībniekiem varēsiet atrast LTV mājaslapā. No 1.marta sāksies dalībnieku cīņa par galveno balvu – naudas summu 1000 eiro apmērā, kas paredzēta uzvarētāja izvēlētā mērķa apmaksai, kam jābūt saistītam ar jaunā klasiskās mūzikas virtuoza tālāko profesionālo izaugsmi. Jauno mākslinieku sniegumu vērtēs gan profesionāla žūrija, gan skatītāji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti