Rīta Panorāma

Darba tiesības pandēmijas laikā: nodokļi

Rīta Panorāma

LTV satura platformā "16+" tapis jauns seriāls - "Paliec negatīvs"

Opera un mīlestības mēnesis februāris

Mīlestības zīmē – februārī LNOB piedāvās jaunu tiešsaistes izrāžu izlasi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Turpinot tiešsaistes pasākumu sēriju, Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) skatītājiem piedāvās tematisku izrāžu ierakstu izlasi – Džakomo Pučīni operu “Manona Lesko”, Pētera Čaikovska baletu “Apburtā princese” un Žorža Bizē operu “Karmena”, informēja LNOB pārstāve.

“Februāri, ko pasaulē bieži sauc par mīlestības mēnesi, Latvijas Nacionālā opera un balets veltīs mīlestības tēmai. Nav citu jūtu ar tik daudzšķautņainu raksturu, kas var gan sāpināt un iznīcināt, gan celt debesīs un dot spēku,” pausts LNOB paziņojumā medijiem.

“Ļoti pietrūkst šīs lielās skatuves, jo tā enerģija, tas spēks, kas ir jāpielieto izrādes laikā, viņš ir ļoti liels,” atzina Krišjānis Norvelis, kuru operas fani varēs satikt arī LNOB tiešsaistes izrādēs – Džakomo Pučīni operā “Manona Lesko” un ekstravagantā franču režisores Marijas-Evas Sinjerolas interpretācijā Žorža Bizē “Karmenai”. 

Norvelis izrādē “Karmena” atveido Cunigu un atzīst, ka to var nospēlēt dažādi – gan kā vecu kretīnu, kas izmanto dienesta stāvokli, gan kā vienkārši elegantu vīrieti, kas vēl jūtas jauns un mēģina iekarot Karmenas sirdi.

Sievišķīgi smalks ir režisores Ināras Sluckas Pučīni operas “Manona Lesko” iestudējums par vieglprātīgās skaistules Manonas traģēdiju.

Baletā “Apburtā princese” Čaikovska mūzika un krāšņais skatuves noformējums ved uz brīnumzemi. Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs un iestudējuma horeogrāfs Aivars Leimanis dalījās atmiņās: ““Apburtā princese” ir pirmā izrāde, ko es šeit redzēju četru gadu vecumā. Toreiz iemīlējos Ceriņu fejā Inārā Ginterē. Laikam kopš tiem laikiem man tas balets sāka patikt.” Leimanis saglabājis oriģinālo Mariusa Petipā horeogrāfiju. 24 baleta izrādes decembrī bija plānots izrādīt Parīzē – Elizejas lauku teātrī un Francijas televīzijā, to vēlējās redzēt arī prestiži kritiķi, bet pandēmija plānus izjauca. Mēs šo izrādi varam skatīties tiešsaistē. Leimanis atzina, ka balerīnai šajā iestudējumā ir ļoti liela slodze: “Es pacentos, lai arī princim būtu mazliet vairāk, ko darīt. Kad tapa “Apburtā princese” vīrieši tikpat kā nedejoja.”

LNOB tiešsaistes programma sākās decembrī ar opereti “Sikspārnis”, baletu “Riekstkodis” un Gadumijas koncertu Operā. LNOB pārstāvji vēstīja, ka tā raisīja lielu publikas interesi – iestudējumi tika skatīti gandrīz desmit tūkstošus reižu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti