Liepājā uzstāsies zviedru folkmūzikas trio «Ahlberg, Ek & Roswall»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

12. decembrī Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" Kamerzāles sēriju "Personīgi" turpinās un sērijas koncertu gadu noslēgs zviedru folkmūzikas trio "Ahlberg, Ek & Roswall", informēja koncertzāles pārstāvji. Trio viesošanās koncertsērijā "Personīgi" būs kolektīva debija Latvijā.

Apvienības "Ahlberg, Ek & Roswall" repertuāra pamatā ir tradicionālas zviedru melodijas, tostarp tā saucamās slängpolska dziesmas no Skones lēnes, trioles polska no Medelpadas provinces, kā arī oriģinālas kompozīcijas.

Pēdējos gados trio guvis panākumus pasaulē un atzinību vairākos nozīmīgos folkmūzikas festivālos. Kā norādīja koncerta rīkotāji, ""Ahlberg, Ek & Roswall" mūziku raksturo gan popmūzikas, gan baroka atmosfēra, kā arī plašs tonālais diapazons un patiesi neatvairāms ritms." Trio pārliecinoši pieteicis sevi Zviedrijas folkmūzikas lauciņā, iegūstot Gada grupas titulu 2016. gada Zviedrijas Folkmūzikas un pasaules mūzikas apbalvošanas ceremonijā.

Par māksliniekiem

Piecstīgu vijoles spēlētāja Emma Ālberga Ēka mūzikas gaitas uzsāka piecu gadu vecumā. Viņa studējusi Stokholmas Karaliskajā mūzikas koledžā un 2010. gadā ieguvusi "Riksspelman" titulu – vienu no augstākajiem pagodinājumiem zviedru folkmūzikas izpildītājiem. Arfģitārists Daniels Ēks ir iecienīts mūziķis, kurš darbojas dažādos žanros, bet zviedru taustiņvijoles virtuozs Niklass Rūsvals" Riksspelman" titulu ieguvis 1992. gadā un bijis viens no zviedru folkmūzikas pionieru – grupas "Ranarim" – dibinātājiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti