Kalnciema kvartālā uzstāsies Diāna Pīrāgs un «Le Petit Paris»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

C eturtdienas, 26. jūlija, vakarā būs iespēja doties sapņu ceļojumā uz Parīzi kopā ar Diānu Pīrāgs un pavadošo grupu “Le Petit Paris”.

Diānas samtainais vokāls, ko papildina maigas trombona skaņas savienojumā ar akurātu un neuzbāzīgu ritmu un romantiskā saksofona izspēlētajām notīm, radīs ceļojumu cauri laikam un vietai, kur pazūd ikdienas rūpes un trauksmainais dienas ritms paliek ēnā. Koncertu iesildīs pašmāju vokāli instrumentālā apvienība “Regīna”, kas savu vārdu mūzikā pieteikuši jau no 2001. gada, informēja Kalnciema kvartāla pārstāve Darja Trizna.

Kā ierasts, koncerta ievaddaļā būs dzirdamas dziesmas un skatāmas dejas Latvijā dzīvojošo mazākumtautību kolektīvu izpildījumā. Šajā ceturtdienā būs dzirdams jauniešu vokālais ansamblis “Sunrise” un krievu dziesmu ansamblis “Otrada”. Paralēli koncertiem kolektīvi organizēs darbnīcas, kuru laikā tie iepazīstinās ar savas kultūras īpatnībām un unikalitāti.

Diāna Pīrāgs un “Le Petit Paris”

Diāna augusi mūziķu ģimenē, tādēļ mīlestība pret mūziku ir neatņemama sastāvdaļa. Diāna  gozējas uz skatuves jau kopš 7 gadu vecuma, un papildus dziedāšanai viņa spēlē arī klavieres un flautu. Diāna iedvesmu smeļ  no tādām zvaigznēm kā Tīna Tērnere, Bejonsī, Sēlija Krusa, un ikdienā viņa labprātāk klausās un dzied salsu, rumbu, flamenko, lounge, latin un soulful house mūzikas stilus.

Ar Latvijas franču kopienas pārstāvju palīdzību tika izveidots projekts “Chanter l’amour – Dziedi mīlestība” un tika sacerēta atbilstoša dzeja Raimonda Paula dziesmām franču valodā ar mērķi integrēt jaunu ideju kultūras apmaiņai.

Diāna Pīrāgs un ansamblis „Le Petit Paris” piedāvā baudīt akustisku koncertu, bez elektronikas – tieši tā, kā tas bija ierasts senāk. Mūzika, kas ļauj baudīt instrumentu dziļo skanējumu, nesabojājot to ar liekām tehniskām variācijām. To varētu raksturot šādi – mūzika jebkuriem jūsu svētkiem un notikumiem, izpildīta augstā profesionālā līmenī, kas neatstās vienaldzīgu neviena klausītāja sirdi, liks ceļot laikā un pasaulē kopā ar lieliskajiem ansambļa mūziķiem.

Koncerta sastāvu papildina somu akordeonists Marko Ojala, kas 2000. gadā pārcēlies uz dzīvi Latvijā. Viņa tehniskās virtuoza spējas, kas apvienotas ar dziļo un izsmalcināto mūzikas izjūtu, ir padarījušas viņu par vadošo akordeonistu Latvijā. Kopā ar ansambli “Le Petit Paris” tiek atskaņota mūžzaļā skaistuma mūzika, dodot priekšroku dziesmām franču valodā, jo īpaši franču mīlas dziesmām.

Apvienības sastāvs: vokāls – Diāna Pīrāgs, sitaminstrumenti – Jānis Jaunalksnis, saksofons – Raivo Stašāns, kontrabass – Raivo Ozols, akordeons un ģitāra – Marko Ojala.

 

“Regīna”

Grupa “Regīna” radās 2001. gadā, kopā apvienojoties aktieriem un režisoriem sešu vīru sastāvā. Vokāli instrumentālās apvienības “Regīna”  dalībnieki nekad nav sevi apgrūtinājuši ar padziļinātu mūzikas instrumentu apguvi. To šī kungu apvienība veiksmīgi kompensē ar apšaubāmām izdarībām uz tām nedaudzajām Latvijas skatuvēm, uz kurām grupa tiek aicināta. Bet šīs grupas nenoliedzamā kvalitāte slēpjas apstāklī, ka tā nekad nav mēģinājusi pati sacerēt kādu dziesmu, bet pilnībā apmierinājusies ar jau plašo dziesmu klāstu, kas radītas gadsimteņu gaitā. Par “Regīnas” upuriem krituši gan Raimonds Pauls, gan “Beastie Boys”, gan ebreju tautas mūzika u.c. Taču grupas uzstāšanās vienmēr dīvainā kārtā izvēršas par ne ar ko nesalīdzināmu piedzīvojumu - tā ir visideālākā izklaide vientuļam, viegli iereibušam cilvēkam.

Grupas sastāvs: bungas – Varis Piņķis, bass – Gundars Grasbergs, balss un klarnete – Gatis Gāga, balss un saksofons – Ivars Krasts, balss un ģitāra – Māris Bezmers, balss un ģitāra – Kaspars Zvīgulis.

Ansamblis “Sunrise”

Dziedātgribošie krievu tautības jaunieši vēlējās izpausties muzikāli, tādēļ tika radīts ansamblis “Sunrise”. Ansambļa misija ir apvienot talantīgus jauniešus un dot iespēju tiem izpausties vokāli, kā arī attīstīt savas prasmes un pilnveidoties. Kolektīva repertuārā ir dziesmas gan krievu, gan latviešu, gan angļu, gan arī ukraiņu valodās.

Ansamblis “Otrada”

Kolektīvs dibināts 2001. gadā. Repertuāru veido krievu tautas dziesmas un dažādas populāras krievu komponistu dziesmas. Veidojoties un paplašinoties repertuāram, radās vēlme dziedāt kopā ar draugiem un domubiedriem, tādēļ Salaspilī tika izveidots krievu dziesmu festivāls “Serebrjanij rodnik”, kas pulcē krievu dziesmu ansambļus no dažādām Latvijas pilsētām: Rīgas, Rēzeknes, Saldus, Vangažiem, Jelgavas, Jēkabpils, Olaines, Ventspils un Salaspils.

Koncerta laikā būs iespēja baudīt gan saldos gardumus kārumniekiem, gan sātīgākus ēdienus pēc garas darba dienas, tādēļ par vakariņām pašiem nav jāsatraucas. Par izslāpušajiem arī tiks padomāts – būs iespēja baudīt itāļu vīnu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti