Jauno mūziķu konkurss «Hadrons» aicina studentus atklāt muzikālos talantus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Šī gada maijā desmito gadu norisināsies jauno mūziķu konkurss "Hadrons", šogad aicinot savus talantus atklāt ne tikai Latvijas Universitātes studentiem, bet ikvienam studentam, kurš veido kādu muzikālu apvienību.

Ikviena jauna mūziķu grupa, kas vēl nav izdevusi albumu un kurā ir pārstāvēti studenti, kurai piemīt studentisks sacensību gars un vēlme veicināt savu atpazīstamību, ir aicināti pieteikties konkursā. Pieteikties konkursam var līdz 21.aprīlim Latvijas Radio 6  - radio "Naba" mājaslapā.

Jaunās mūzikas grupas izvērtēs mūzikas nozares profesionāļi, radio "Naba" un studentu pārstāvji.

Konkurss norisināsies divās kārtās, bet finālā 21.maijā sešas jaunās grupas spēlēs noslēguma koncertā klubā "Nabaklab". Savukārt klausītāji, līdzīgi kā iepriekšēja gadā, no 6. līdz 20.maijam interneta balsojumā noteiks savu favorītu starp finālistiem, kas saņems īpašo klausītāju balvu.

Konkurss notiek desmito gadu. Kopumā tajā dalību pieteikušas vairāk nekā 200 grupas. Iepriekšējo gadu uzvarētāji - "DJ Krankenwagen", "Nepilngadīgā Anna", "Starmetis", "Das Sonntags Legion", "The Movies" (tagad "Tribes of the City"), "Ēnu kaleidoskops" - pēc tam izdevuši arī albumus un kļuvuši pazīstami arī ārpus Latvijas.

Kā norāda konkursa rīkotāji, jaunajām mūzikas grupām tā ir iespēja parādīt sevi plašākai sabiedrībai, galvenajā balvā iegūstot ieraksta laiku studijā un iespējas startēt uz vasaras festivāla "Laba daba",  festivāla "Bildes" un jauno studentu svētku "Aristotelis" skatuvēm.

Jauno mūziķu konkursu rīko Latvijas Radio 6 - radio "Naba" sadarbībā ar Latvijas Universitātes Studentu padomi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti