Itālijā notiek pirmais mūzikas festivāls pēc Covid-19 pandēmijas ierobežošanas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Itālijas pilsētā Torre del Lago sācies ikgadējais Pučīni operas festivāls. Tas ir pirmais mūzikas festivāls Eiropā pēc  Covid-19 pandēmijas sākuma.

Festivāls sākās 26. jūnijā, bet vakar mākslinieki atskaņoja Džakomo Pučīni 1918. gadā sacerēto komisko operu “Džanni Skiki”. Tās librets balstīts uz  Dantes “Dievišķajā komēdijā” aprakstītiem notikumiem.

Izrādes brīvdabas teātri ezera krastā, koncertzālēs un baznīcās notiks līdz 14. augustam, un ir skaidrs apliecinājums, ka dzīve pēc Covid-19 infekcijas ierobežošanas Eiropā atgriežas ierastajā ritmā.

Tikmēr mūzikas kritiķi atgādina, ka 1858. gadā dzimušais  Pučīni ir trešais populārākais operu autors aiz Džuzepes Verdi un Volfganga Amadeja Mocarta. Pirms vairāk nekā 100. gadiem dzīvojošais itāļu mūziķis pasaules slavu ieguva ar darbiem “Bohēma”, “Toska” un “Madam Butterfly”.

KONTEKSTS:

Jaunais "Covid-19" koronavīruss sāka izplatīties 2019. gada nogalē Ķīnas centrālās daļas pilsētā Uhaņā, kurā dzīvo 11 miljoni cilvēku. Pasaules Veselības organizācija 2020. gada martā paziņoja, ka "Covid-19" sasniedzis globālās pandēmijas līmeni. 

Kaut arī dažviet ierobežojumi tiek atcelti, veselības eksperti atgādina, ka iespējami atkārtoti Covid-19 uzliesmojumi.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti