Islandē izskanēs divi latviešu kamermūzikas koncerti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Marta vidū Islandē, Reikjavīkā, izskanēs divi Latvijas valsts simtgadei veltīti latviešu kamermūzikas koncerti, vēsta Latvijas Mūzikas informācijas centrs.

Pirmais no tiem būs 16. martā Islandes Mākslu akadēmijā, kad pianiste Dzintra Erliha sniegs solokoncetru-lekciju, kas būs veltīta latviešu komponistu klaviermūzikai. Koncertā būs atskaņoti Jāņa Ivanova, Lūcijas Garūtas, Aivara Kalēja, Pētera Vaska un Santas Bušs klavierdarbi, kā arī tiks sniegts ieskats gan komponistu radošajās biogrāfijās, gan raksturotas viņu skaņdarbu stila zīmes.

Otrs koncerts notiks 17. martā, kad skanēs Latvijas simtgadei veltīts kamermūzikas koncerts, ko Erliha sniegs kopā ar čellisti Emmu Bandenieci. Šajā programmā iekļauti latviešu komponistu skaņdarbi gan klavierēm solo, gan duetā ar čellu. Abas mūziķes jau ar panākumiem uzstājušās Latvijas vēstniecības Kanādā rīkotajos Latvijas valsts simtgadei veltītajos koncertos 2017. gada jūnijā Kanādā - Toronto un Otavā.

Bet aprīlī pianiste Erliha dosies koncerttūrē uz Austrāliju, lai kopā ar izcilo soprānu Maiju Kovaļevsku sniegtu Latvijas valsts simtgadei veltītus koncertus Sidnejā, Adelaidē un Melburnā, kā arī prezentētu jauno albumu “Ar sirds siltumu”, no kura tirdzniecības gūtie ienākumi tiks veltīti labdarībai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti