Kultūras ziņas

Bez-kaunīga izstāde mākslas Vasaras mājā

Kultūras ziņas

Pelčos tiekas fotogrāfi no visas pasaules

Ieskandina Pasaules koru olimpiādes Miera zvanu

Ieskandina Pasaules koru olimpiādes Miera zvanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pateicoties Pasaules koru olimpiādei, kas 2014. gadā notika Rīgā, galvaspilsēta ieguva tiesības 2017. gada vasarā rīkot nākamo starptautisko kordziedāšanas pasākumu – 3. Eiropas koru olimpiādi un Nāciju „Grand Prix”. Aicinot Eiropas korus uz Latviju, ceturtdien, 11.augustā, Pēterbaznīcā simboliski tika ieskandināts koru olimpiādes Miera zvans.

Atceroties unikālo 2014. gada Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas notikumu - Pasaules koru olimpiādi, ceturtdien Pēterbaznīcā atkal tika ieskandināts koru olimpiādes Miera zvans - aicinot korus no visas pasaules tikties Rīgā nākamā gada jūlijā, kad Latvijā notiks Eiropas koru olimpiāde un Nāciju „Grand Prix Riga”.

„Mēs šoreiz mazliet mainām akcentu, jo Pasaules koru olimpiāde nav pārspējama,” saka diriģents Romāns Vanags.

„Bet mums jādomā stipri par nākotni, gan mūsu valstī, gan visā pasaulē, jo jaunatne, kas dzied – viņiem nav spēja būt ļauniem un agresīviem pret citiem, mēs veidosim speciāli jauniešu koncertu: „Arēnā Rīga” būs visas pasaules jauniešu kori no dažādām pasaules valstīm, gan rādot katrs savu mākslu no savām valstīm, gan kopdarbā – Ulda Marhilēviča un Guntara Rača uzvedumu ar jauniešu simfonisko orķestri Kaspara Ādamsona vadībā, tas būs jauns akcents koru kustībā,” norādīja Vanags.

Gandrīz pustonnu smagais bronzas zvans ir viens no astoņiem, kas izliets speciāli koru olimpiādei, turpmāk tas atradīsies Pēterbaznīcā.

Uz tā iegravētais teksts “Kopā dziedāšana vieno tautas” ikvienam atgādina, ka dziedot mēs varam veicināt sapratni un mieru starp cilvēkiem un tautām visā pasaulē.

„Tad, kad domājām, kas ar šo zvanu notiks pēc koru olimpiādes, sapratām, ka tam jāatrodas pašā Rīgas sirdī,” atminas Rīgas domes pārstāve Diāna Čivle. „Tāda ir Pēterbaznīca, un visiem cilvēkiem ir jābūt iespējai atnākt, pielikt roku un padomāt par to, ka, dziedot kopā, dziedot mēs esam vienoti,” norāda Čivle.

Palaižot gaisā četras miera dūjas, uz visām četrām debess pusēm tika aizsūtīta ziņa pasaules koriem nākamgad satikties Rīgā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti